Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L’ANC encara un 2014 determinant amb la Via Catalana per arribar a la independència

Carme Forcadell: “Us necessitem a tots. Fem possible allò que és impossible. Només depèn de nosaltres.”

10/01/2014 Política

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha presentat aquesta tarda el Pla d’Actuació 2014, un conjunt de projectes per empènyer cap a la independència en un any determinant. L’acte “Via Catalana 2014: què farem per arribar a la independència?” s’ha dut a terme de manera simultània a Barcelona, Girona, Lleida, Vic, Tortosa, Artés.

Des de l’acte a la capital catalana, que s’ha celebrat a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona (UB), la presidenta de l’Assemblea, Carme Forcadell, ha encoratjat i ha fet una crida a tots els assistents a l’acte a treballar més que mai per tal d’ampliar el suport a la independència i convertir la defensa d’una Catalunya lliure en un projecte encara més inclusiu, il·lusionant i cohesionador. “Aquest serà un any decisiu per la història de Catalunya. El 2014 és el nostre any. I ara és l’hora de demostrar el que som capaços de fer i de la implicació amb el nostre projecte de país” ha afirmat Forcadell.

En el seu discurs, la presidenta de l’ANC ha remarcat l’oportunitat històrica que suposa per a les generacions actuals tenir una data i una pregunta sobre la independència de Catalunya i ha demanat capacitat resistència, valentia i coratge per afrontar els propers mesos. "Hem de seguir sumant ciutadans a favor de la independència. El futur de Catalunya només depèn de nosaltres. És a les nostres mans fer possible allò que és impossible.

“El 2014 és el nostre any, en positiu, el del doble sí: sí a la democràcia i sí a la independència

Al llarg de l’acte, també han intervingut a l’acte el vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, els membres del Secretariat Nacional Irene Martin, Jordi Manyà, Ricard Gené, Andreu Porta i Rosa Alentorn, així com l’advocada Magda Oranich, que ha destacat la importància que les lleis d’un país defensin els drets dels seus ciutadans. “Les lleis han de protegir els drets, no treure’ls” ha afirmat Oranich, tot especificant que la independència de Catalunya no depèn de la legalitat vigent sinó de la voluntat política dels representants polítics actuals. Marfany, per la seva banda, ha presentat el Pla d’Actuació explicant que la “Via Catalana va començar el passat Onze de Setembre amb la cadena humana però va més enllà perquè és una manera de fer, un camí pacífic i inclusiu en el camí cap a la independència. “El 2014 és el nostre any, en positiu, el del doble sí: sí a la democràcia i sí a la independència”. “És l’any que ens hem de preguntar què estem disposats a fer per aconseguir la independència, i fer-ho”. “Ara és l’hora!”, ha conclòs.

“Un sol poble”

És la campanya per ampliar i consolidar la majoria social a favor del doble Sí a la independència de Catalunya. “Volem garantir que guanyarem la consulta”, que el Sí Sí serà l’opció majoritària en una consulta, a tots i cadascun dels pobles i ciutats del país, ha explicat la coordinadora de la campanya, Irene Martin, que ha afegit que la construcció d’un nou estat és un projecte col·lectiu en què tothom hi és necessari, vingui d’on vingui i parli la llengua que parli. “Amb el projecte ‘Un sol poble’ farem arribar les raons per la independència a indecisos i a totes aquelles persones que no tenen clar si volen que Catalunya sigui un estat independent”, especialment a les Àrees Metropolitanes de Barcelona i Tarragona, ha explicat Martin. (VÍDEO: “Catalunya mestissa”)

“El país que volem”

Tot seguit, Jordi Manyà ha presentat el projecte “El país que volem”, que té per objectiu respondre la pregunta “per què volem la independència?”.  D’aquesta manera, la campanya pretén aglutinar a totes les entitats socials del país, però també fer participar tots els ciutadans de Catalunya, per tal que aportin el seu granet de sorra en la reflexió de com es vol que sigui la Catalunya independent. “La independència no és un fi en si mateix, sinó una eina per poder construir un país millor” ha remarcat Manyà. I és en aquest sentit que l’ANC preveu dur a terme un seguit de debats temàtics tant amb ciutadans anònims com amb experts en la matèria per anar definint quin és el model de país que es vol aconseguir en una Catalunya independent. VÍDEO: “Construeix un país”

"De Catalunya al món"

El membre del Secretariat Nacional i coordinador d’Internacional, Ricard Gené, ha presentat ‘De Catalunya al món’, un projecte per internacionalitzar el procés polític i la voluntat dels catalans d’exercir el dret a l’autodeterminació i per aconseguir suports que més endavant facilitin el reconeixement del nou estat català. En aquest sentit, Gené ha dit que cal transmetre que Catalunya no serà un llast per a la comunitat internacional i que la seva independència no és una amenaça perquè el català és un procés d’autoexigència democràtica i pacífica. En concret, el projecte passa per estendre el més ràpidament la xarxa d’Assemblees Exteriors de l’ANC (actualment n’hi ha 20 i moltes en procés de constitució); fer arribar als mitjans internacionals els punts de vista i les raons del procés d'autodeterminació i d'independència de Catalunya; adaptar i difondre els missatges polítics a l’òptica de cada estat; i coordinar-se amb altres entitats i institucions que actuen amb incidència internacional. VÍDEO: "Catalonia should have the right to vote".

“De la Desobediència a la Sobirania”

Així mateix, Andreu Porta, coordinador del projecte “De la Desobediència a la Sobirania”, ha exposat la necessitat de respondre les accions antidemocràtiques que pugui realitzar l’Estat espanyol a Catalunya, convertint aquesta resposta en actes de sobirania a favor de la construcció d’una Catalunya independent. Les línies marc del projecte es basen en la solidaritat i el treball en equip amb altres entitats i organitzacions de caire social; la desconnexió progressiva de diversos mecanismes de l’Estat espanyol, com seria  exercir la sobirania fiscal. Porta també ha remarcat la importància d’una línia de mobilització que tingui com a objectiu estar preparats per actuar amb la màxima rapidesa davant de qualsevol escenari que pugui esdevenir en els propers mesos, sempre de manera pacífica i inclusiva. VÍDEO: “Junts ho farem possible

Signa un Vot per la Independència

El darrer projecte presentat ha estat el de Signa un Vot per la Independència, que va començar el juny del 2013 però que aquest cap de setmana viurà la primera recollida massiva arreu del territori a més de 400 punts. La seva coordinadora, Rosa Alentorn, ha destacat la importància de la campanya, basada en el Dret Fonamental de Petició, en què es demana al Parlament de Catalunya que convoqui un referèndum sobre la independència i que, en cas que aquesta no pugui dur-se a terme, es declari la independència d’acord al dret internacional. Posteriorment, l’advocada Magda Oranich, una de les protagonistes de l’espot promocional de Signa un Vot per la Independència, també ha intervingut a l’acte.
VÍDEO: Signa un Vot per la Independència;

VÍDEO: El 2014 omplirem les urnes!


 

Valora
Vídeos
Assemblea Nacional Catalana: "Junts ho farem possible"
Via Catalana: "Catalonia should have the right to vote"
Construeix un país
Catalunya mestissa
Signa un Vot - El 2014 omplirem les urnes!
ANC - Signa un Vot per la Independència
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid