Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
En llibertat el militant del SEPC detingut aquesta tarda a la sortida de la UPF

El SEPC remarca que aquesta detenció no és un cas aïllat, sinó que forma part d’una estratègia respressora del moviment estudiantil combatiu dels Països Catalans

14/01/2014 Drets i Llibertats
Concentració davant de lacomissaria de les Corts Concentració davant de lacomissaria de les Corts

Cap quarts de 10 de la nit ha sortit en llibertat el militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que ha estat detingut aquesta tarda a  dos quarts de 5 per membres del servei d'informació dels Mossos d'Esquadra. 

La detenció estava relacionada amb la jornada de mobilització contra la LOMQE celebrada el 24 d’octubre de 2013, segons ha informat la portaveu nacional del sindicat, Mercè Amich.

Un cop s'ha tingut constància de la detenció, el SEPC i Alerta Solidària ho han denunciat i desenes de persones s'han concentrat davant de la comissaria de les Corts en solidaritat amb l'estudiant.

Segons la policia, el jove va participat “en les destrosses que van patir diverses entitats bancàries durant el recorregut de la manifestació” i en què es calcula que van produir danys per valor de 22.500 euros. El comunicat dels Mossos d’Esquadra, fet públic el 12 de desembre, afirma que “hi ha cinc persones imputades per delictes de desordres públics, manifestació il·lícita i delicte de danys“. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions, segons informa BTV.

Segons la portaveu nacional del SEPC, Mercè Amich, aquesta detenció “no és un cas aïllat sinó que forma part d’un procés d’imputació col·lectiva” en què es busca “la criminalització del moviment estudiantil”. Per això, Amich afirma que “si hi ha desordres públics, s’ha d’analitzar quina és realment l’arrel del problema” i reflexionar sobre perquè els estudiants decideixen “protestar contra les persones que destrueixen el sistema d’educació públic”. Així mateix, des del SEPC s’ha criticat que la conselleria de Ramon Espadaler opta per fer “processos llargs per desgastar el moviment estudiantil”.

En relació aquests fets, el passat mes de desembre es van detenir 5 militants del SEPC, més tard va ser posats en llibertat amb càrrecs. 

El SEPC emplaça a la comunitat educativa i la societat catalana a continuar mobilitzant-se i organitzant-se en la construcció d’un nou model educatiu, que serveixi als interessos de les classes populars d’aquest país. 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid