Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Transport públic
La CUP denuncia el nou augment de preus del transport públic a Barcelona

Exigeixen la retirada de l’augment del preu del transport públic. Assenyalem a Santi Vila (CiU),  Joaquim Forn (CiU) i Antoni Poveda (PSC) com a responsables de l'augment

23/12/2013 Política

En una nota de premsa la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Barcelona denuncia l'augment  dels preus del transport públic per part de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

A la nota explica que aquest augment supera de llarg l’Índex de Preus al Consum (IPC) i que afecta "especialment els col·lectius que pateixen greus dificultats econòmiques: les persones amb les rendes més baixes, les persones en atur i els estudiants."

Recora que la T-10 s'ha pujat un 63% des del 2004, i que ara l'apugen un 5,1% "quan l’IPC interanual a Catalunya és, ara mateix, del 0,3%."

La candidatura independentista també planteja que el transport públic és l’única opció viable per poder-se moure d'una banda a una altra de la ciutat i una mesura que "va en contra de la mobilitat sostenible."  En aquest sentit, consideren l'augment com un atac a "la fràgil economia de milers de persones en el context actual d'empobriment de les classes populars."


La CUP responsabilitza Santi Vila (CiU), Joaquim Forn (CiU) i Antoni Poveda (PSC), alts càrrecs de l’ATM i de Forn també de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) "com a responsables polítics directes d'aquest augment de preus." I exigeix la retirada immediata d'aquesta apujada i "una reducció dràstica i sostinguda dels preus del transport públic. Només un Transport Públic finançat solament mitjançant impostos i no pas amb repagament pot esdevenir una alternativa real al transport privat."

També reclama altres mesures com les reduccions per a persones aturades, estudiants i amb rendes baixes. I fa una crida al veïnat de Barcelona perquè denunciï el nou augment i doni suport a les iniciatives populars en defensa d’un transport públic i de qualitat i contra els preus abusius.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid