Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLuita Institucional
El TSJC no accepta la querella presentada per la CUP de Figueres contra Santi Vila

La formació ho considera un insult als figuerencs, ja que és un “xec en blanc” a les elits polítiques i econòmiques

03/12/2013 Política

Ahir, la CUP de Figueres va rebre la resolució de la querella que la CUP va interposar contra Santi Vila per les irregularitats en la construcció de l'Escola d'Hostaleria. La querella no ha estat admesa a tràmit com es va filtrar a la premsa el passat divendres, malgrat que en cap moment es diu que l'actuació de Vila fos la correcta, i admetent que les irregularitats denunciades pel secretari, l'interventor i la cap de contractació es podien haver denunciat per la via del contenciós administratiu, malgrat que amb un termini límit de 2 mesos després de l'acord del Ple. L'acord del ple va ser a finals del 2010 quan la formació independentista encara no tenia representació i tampoc accés als informes dels funcionaris municipals.

La CUP recorrerà la interlocutòria del TSJC

La candidatura ha anunciat que recorrerà la interlocutòria del TSJC. Considera que no acceptar la querella és un insult als figuerencs i figuerenques que han pagat de la seva butxaca els 800.000 euros que han anat a parar a la Fundació Miquel de forma arbitrària i sense concurs públic per decisió del llavors alcalde Santi Vila. Pel regidor de la formació Joan Font, “és sorprenent que els informes del secretari, tresorer i la cap de contractació, que expliquen clarament les irregularitats en els convenis i en el procés d'adjudicació de l'obra, no hagin obligat a obrir una investigació”. Font es pregunta “què ha de passar perquè la justícia investigui les irregularitats que tres alts funcionaris de l'Ajuntament figuerenc han denunciat per escrit? És una vergonya”.

La CUP no s'explica per què un jutge es nega a investigar uns fets que han estat denunciats per tres alts funcionaris d'un ajuntament. En aquest sentit, afirmen que qui posa en evidència les irregularitats no són ells ni cap altre partit, sinó que són tres funcionaris que emeten uns informes demolidors.

Així mateix consideren que aquesta resolució és un “xec en blanc” a les elits polítiques i econòmiques perquè facin i desfacin com els plagui. En aquest sentit, afirmen que la justícia demostra una vegada més que la llei està feta per reprimir i controlar els drets dels més febles i no per protegir-los dels més poderosos.

Finalment, la CUP considera que no acceptar a tràmit la querella per uns fets documentats, ajuda a generar més desconfiança cap un sistema que veuen “trencat i pervertit” on les estructures de l'Estat estan fetes a mida per servir el poder.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid