Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP denuncia Santi Vila per prevaricació en la construcció de l'Escola d'Hostaleria a Figueres

La formació pretén que 'Ajuntament recuperi 800.000 € que va pagar en la construcció de l'edifici

12/06/2013 Política

La CUP de Figueres ha interposat una querella criminal contra l'exalcalde de Figueres Santi Vila, actualment Conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. El fet que Vila sigui actualment conseller ha fet que la querella s'hagi presentat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, per ser-ne el competent en la instrucció.

Els fets denunciats es remunten al conveni firmat l'any 2010 entre diferents institucions i la Fundació Privada Miquel per tal que aquesta es responsabilitzés de la construcció i la gestió de l'Escola d'Hostaleria. El procés per portar a terme aquest nou equipament educatiu a la ciutat es va iniciar el 2006 pel llavors alcalde Joan Armangué, que va signar el primer conveni amb la Fundació Miquel, en el qual constava que l'aportació de l'Ajuntament era únicament el terreny on s'ha construït l'escola.

La construcció no va tenir lloc fins al tercer conveni, l'any 2010, amb Vila d'alcalde, i en el qual es van introduir canvis significatius que atorgaven de forma arbitrària 800.000 € a la Fundació Miquel. Aquests canvis van ser rebutjats pels tècnics municipals amb informes contraris a l'aprovació del conveni. D'aquesta manera, la cap de contractació de l'Ajuntament, el secretari i l'interventor van redactar-ne informes negatius que denunciaven les irregularitats del procés i els beneficis cap a la Fundació Miquel adjudicats de forma arbitrària i sense justificació.

Així mateix, quan es va firmar el darrer conveni, el pressupost de l'obra era de 2.840.000 € i constava que l'Ajuntament n'aportaria 800.000 i la Fundació Miquel 1.500.000. Finalment, però, l'execució de l'obra ha tingut un cost de 1.978.440,40 €, prop d'un milió d'euros menys del pressupostat i amb una aportació total de les diferents administracions públiques de 1.340.000 €; la qual cosa ha comportat una rebaixa substancial de l'aportació de la Fundació Privada Miquel, que és receptora d'un solar amb un edifici pràcticament pagat amb diners públics i n'és la concessionària per 50 anys. Fins i tot, existeix la possibilitat que la Fundació Miquel estigui cobrant un lloguer a la resta d'usuaris de l'edifici construït.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid