Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis 31-D
El lliurament dels premis 31-D esdevé en un acte reivindicatiu per exhibir els símbols nacionals

Jaume Mateu, president de l'OCB, convoca a exhibir "amb orgull els símbols d’aquesta cultura nostra que està en els antípodes dels elogis de l’estupidesa i de l’ostentació de la ignorància que exhibeixen excessius càrrecs electes i executius"

 

29/12/2013 Cultura
Els guardonats en la XXVII edició dels premis 31 de Desembre Els guardonats en la XXVII edició dels premis 31 de Desembre

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha lliurat aquest vespre els Premis 31 de Desembre que destaquen la tasca de personalitat i entitats cíviques a favor de la llengua i la cultura. En acte que ha esdevingut reivindicatiu en la defensa dels seus símbols nacionals.

La cerimònia ha estat presentada pel Màgic Cloquell i entre els noms destacats de la nit, el de Maria del Mar Bonet, que s'ha encarregat de musicar poemes de Bartomeu Rosselló- Pòrcel i de Marià Villangómez.

Discurs reivindicatiu del President de l'OCB

Així com també, el discurs del president de l'OCB Jaume Mateu que ha fet un repàs de les agressions contra la llengua arreu dels Països Catalans i molt especialment a les Illes. Mateu ha començat el seu parlament fent una salutació especial als televidents del Principat i de la Catalunya Nord, que seguiran la gala per Televisió de Catalunya (els primers dies de gener), i també als germans del País Valencià. Per molt que els hagin robat Canal 9 i continuïn sense poder rebre el senyal de TV3, segueixen fent part indissociable del nostre espai comunicatiu natural, això és, en català"

En el seu parlament, el president de l'OCB davant dels atacs, ha fet una crida a tota la nació per continuar treballant pel país i a exhibir amb orgull els símbols d’aquesta cultura nostra que està en els antípodes dels elogis de l’estupidesa i de l’ostentació de la ignorància que exhibeixen excessius càrrecs electes i executius".

En aquesta XXVII edició dels premis, els guardonats han rebut una reproducció de l'escultura “Paraula”, i un dibuix amb les sigles 'Premis 31-D' realitzat per l'artista de Margalidà Guillem Crespí.

Entre els guardonats hi figura l'Assemblea de Docents, que ha estat distingida per la seva resposta “democràtica, responsable, i pacífica” a “l'abús de poder d'un govern que menysprea l'escola pública i la llengua catalana”.

Els premiats

La Viquipèdia ha rebut el Premi Francesc de Borja Moll, que distingeix una entitat que ha destacat per la seva normalització de la llengua i la cultura a l'arxipèlag;  Tomeu Martí, el Premi Josep Maria Llompart, que distingeix la trajectòria personal en favor de la identitat cultural; l'Escola de Música Ireneu Segarra de Palma, el Premi Emili Darder, que distingeix una iniciativa o experiència en el camp de l'educació, l'ensenyament o el lleure; el dramaturg i animador cultural Jaume Miró Adrover, el Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que distingeix els col·lectius i persones que destaquen per l'animació i la investigació; el centre de cultura tadicional Sarau Alcudienc, el Premi Bartomeu Oliver, que distingeix una activitat cívica que ajuda a entendre l'àmbit territorial i social; Gabriel Bibiloni, professors de la UIB, rebrà el Premi Miquel dels Sants Oliver, que distingeix un treball o estudi editat durant l'any de convocatòria i el filòleg David Pagès; Cassús, el Premi Aina Moll i Marquès, que distingeix la projecció de la llengua i la cultura des de l'àmbit del voluntariat i  finalment, l'Assembla de Docents, el Premi Gabriel Alomar, que concedeix directament la Junta directiva de l'OCB.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid