Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CULTURA
L’Obra Cultural Balear convoca els Premis 31 de Desembre

Els guardons premien les iniciatives que promouen la normalització lingüística, la cultura i la consciència nacional

02/10/2012 Llengua

L’Obra Cultural Balear ha convocat els Premis 31 de Desembre per reconèixer, un any més, les iniciatives que pretenen estendre la normalització lingüística de la llengua catalana i la cultura i consciència nacional de les Illes Balears.

Enguany, com a novetat, neix el premi Aina Moll i Marquès, destinat a la persona o entitat que des del voluntariat hagi promogut el prestigi de la llengua a qualsevol indret del domini lingüístic.

Poden optar als premis qualsevol persona o organisme que sigui presentat com a candidat, juntament amb un informe que en justifiqui l’elecció, per la Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear, per alguna institució insular o local i pels membres del jurat, que estarà format per persones de prestigi de l’àmbit balear. A més, qualsevol persona podrà suggerir candidats a la Junta.

Les diferents categories són les següents:

- Premi Francesc de Borja Moll, destinat a premiar una entitat que s'hagi destacat a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

- Premi Josep M. Llompart, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional.

- Premi Emili Darder, destinat a premiar una iniciativa o experiència en el camp de l'educació, l'ensenyament o el lleure, i d'una manera especial les que tendeixen a la normalització del català com a llengua vehicular de l'aprenentatge, la renovació pedagògica o l'educació ambiental.

- Premi Bartomeu Oliver, destinat a premiar una activitat cívica (de dinamització cultural, de recuperació lingüística, de revalorització de la cultura popular, etc.) desenvolupada dins un determinat àmbit territorial o social. També es podrà prendre en consideració un treball que contribueixi a la recerca o a un millor coneixement de l'àmbit en qüestió.

- Premi Miquel dels Sants Oliver, destinat a premiar un treball editat durant l’any de la convocatòria, que prengui el passat o el present de les Illes Balears com a camp d’investigació o objecte d’estudi.

- Premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, destinat a premiar una persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l'animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació

- Premi Gabriel Alomar, destinat a reconèixer i promoure els estudis, les actuacions i les aportacions en qualsevol àmbit que, atenent el conjunt dels Països Catalans, hagi permès expressar amb tota normalitat la catalanitat de les Balears, i hagi contribuït a conèixer, difondre i respectar aquesta realitat.

-p Pemi Aina Moll i Marquès, destinat a una persona o entitat que s'hagi distingit per dur a terme, des del voluntariat, activitats de promoció, difusió o prestigi de la llengua catalana a qualsevol indret del seu domini lingüístic.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid