Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón
Garzón també va cobrar en negre de MercaSevilla per una conferència

Mercasevilla va pagar 6.000€ en negre a l'exjutge Baltasar Garzón per una conferència el 10 de desembre de 2008, de la qual no consta ni factura ni IRPF

07/11/2013 Política

Els pèrits judicials de l'Agència Tributària, segons recull avui el diari ABC i reprodueix el digital ecodiario.eleconomista.es, el pagament de la conferència està acreditat per una transferència bancària, però se subratlla que no hi ha factura ni tampoc hi va haver declaració a Hisenda per part de Mercasevilla, malgrat que tenia obligació a fer-ho.

No es tracta del primer cas de cobrament en negre per part del jutge inhabilitat, ja que anteriorment altres escàdols de cobraments irregulars van esquitxar Garzón, per conferències realitzades a repúbliques americanes o als EEUU.

L'informe pericial, sol·licitat per la jutge Alaya, reflecteix també 927€ pagats per una nit a l'hotel Alfonso XIII per a Garzón. En canvi, es van abonar els diners per a una habitació a un altre hotel, a l'hotel EME, del qual no consta qui va realitzar l'abonament.

Tots els pagaments, menys la conferència, abonada per trasnferència bancària, es van efectuar amb la visa del director del mercat, Fernando Mellet. Tanmateix, tampoc hi havia rebuts justificants en la seva comptabilitat.

No és la primera vegada

El març del 2012 nombrosos advocats de la Federació d'Advocats de l'Equador van interposar una denúncia contra Baltasar Garzón per ser "còmplice de malversació de fons estatals". Com a resposta a aquesta denúncia, el polèmic magistrat espanyol va amenaçar-los des de l'altra banda de l'Atlàntic.

Durant els darrers anys Garzón ha estat assenyalat per cobrar altíssimes quantitats de diner en negre per realitzar conferències a l'Estat espanyol o fora de l'Estat. Fa pocs mesos es va saber que va cobrar una gran quantitat de diners en negre (en metàl·lic i sense factures) per participar el 1997 en una conferència del partit UPN a Pamplona sobre "el terrorisme." Anteriorment, quan es perfilava com a candidat del PSOE als anys 90, Garzón també va exigir cobrar en negre d'aquest partit, tal i com va posar de manifest el dirigent Alfonso Guerra.

Garzón també va cobrar en negre de la Universitat de Nova York, que li va pagar un salari de més de 160.000 dòlars-més altres 42.000 dòlars per dietes -durant els 15 mesos que va romandre a Estats Units entre 2005 i 2006 amb un "permís d'estudis", un fet que a més va ocultar al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que va generar aleshores un escàndol considerable.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid