Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Garzón i Samaranch

Per Saül Gordillo. Publicat a L'Avui el 22 d'abril de 2010.

La correcció política obligaria a sortir en defensa de Baltasar Garzón, tot presentant-lo com una víctima dels feixistes, ultradretans i corruptes processats. Dimarts el paranimf de la Universitat de Barcelona va acollir un acte de suport al magistrat per part de progressistes de tota mena. Molt bé per a aquesta gent d'esquerres que es tensiona quan l'atacat és un jutge espanyol. Però, ¿on eren quan Garzón ordenava la detenció d'independentistes abans dels Jocs Olímpics de Barcelona i la Guàrdia Civil els torturava com ha acabat demostrant la justícia internacional? Polítics, fiscals, artistes i gent de bona fe que posen el crit al cel quan un jutge de l'aparell de l'Estat és atacat, però que miren cap a l'altra banda quan torturen independentistes o quan es tanca l'únic diari en èuscar, l'Egunkaria.

24/04/2010 00:23 Hemeroteca

A mi que els feixistes declarats assetgin Garzón no em fa cap gràcia. Tampoc no me'n fa haver d'homenatjar un superjutge mediàtic que ha lluït impunitat il·limitada, almenys fins ara. La Falange també va boicotejar la consulta independentista d'Arenys de Munt, i ja es va veure el suport entusiasta que els arenyencs van rebre d'aquest progressisme transversal. Zero suport. El govern espanyol fins i tot va enviar a Arenys de Munt un advocat per aturar la consulta que, curiosament, va resultar ser de la Falange. O sigui, que la Falange és coartada per defensar Garzón, però no per legitimar indirectament consultes sobiranistes, no fos cas que la democràcia passés de representativa a deliberativa i, pitjor encara, que ho fes per la qüestió nacional.

Ahir va morir Juan Antonio Samaranch. Quants dels que dimarts defensaven la memòria històrica seran els primers que avui obviaran el passat feixista del president d'honor del Comitè Olímpic Internacional? No volen passar comptes amb el franquisme? Doncs avui tenen una bona oportunitat de demostrar la seva coherència, respectuosament. Samaranch va treballar durant anys al servei del règim feixista del dictador Franco. Diuen que va fer possibles els Jocs de Barcelona. Ja saben, la gimnàstica del poder. Uns Jocs que van tenir víctimes col·laterals, però com que eren independentistes, rai.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid