Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
HONDURES
Frau electoral a Hondures 4 anys després del cop d'Estat

Els líders del partit d'esquerres Libertad y Refundación (Libre), han titllat de "frau" els resultats oficials preliminars dels comicis generals que situen la seva candidata presidencial, Xiomara Castro (dona de l'ex-president Zelaya), en el segon lloc superada per l'aspirant oficialista, el dretà Juan Orlando Hernández

27/11/2013 Internacional

Castro i Hernández es van autoproclamar vencedors dels comicis, mentre que el Tribunal Suprem Electoral (TSE) ha emès fins ara tres butlletins amb resultats provisionals, que donen al candidat del governant Partido Nacional (dreta) l'avantatge amb el 34,27% dels vots enfront del 28,77% de la aspirant de “Libre” (esquerra) després del recompte del 54,47% de les taules. En una roda de premsa l'ex-president Zelaya (enderrocat el 28 de juny del 2009 per un cop d'Estat) ha expressat la negativa de “Libre” a reconèixer els resultats preliminars divulgats per l'autoritat electoral ja que s'han detectat nombrosos casos de frau.

Un altre candidat de Llibre a vicepresident, Juan Barahona, va cridar a les bases del partit i del Front Nacional de Resistència Popular (FNRP) a "mantenir-se ferms i defensar el triomf" de l'esposa de Zelaya. A les eleccions d'aquest diumenge a Hondures van participar, per primera vegada, nou partits polítics, quatre d'ells sorgits després del cop d'Estat contra Zelaya, i van registrar una participació del 61% dels electors, d'acord amb les dades del tercer butlletí oficial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid