Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Discriminiació
Amenaçat de mort per ser homosexual a Hondures

Patrick Pavón serà dimecres que ve a Reus en una xerrada per explicar la seva experiència personal i la realitat de les persones homosexuals i transexuals a Hondures

23/06/2012 Gènere

Patrick Pavón és un conegut activista per l'alliberament lèsbic, gai, trans i intersex (LGTB) d'Hondures que s'ha hagut d'exiliar per la repressió que pateix al seu país. Pavón, membre del col·lectiu LGTB Arco Iris de Tegucigalpa (Hondures), ha estat detingut diverses vegades, agredit verbalment i fins i tot ha rebut amenaces de mort. L'activista ha denunciat diverses vegades agressions contra homosexuals i transexuals, un dels quals va ser assassinat l'hivern passat.

Atès que la seva situació personal era realment perillosa, diverses associacions LGTB de l’estat espanyol, entre elles el col·lectiu H2O, el van ajudar a fugir del seu país, i ara, des de fa dos mesos, està tramitant els papers per aconseguir l’estatus de refugiat polític per qüestions de discriminació sexual.

Dimecres, xerrada a Reus

Pavón visitarà dimecres que ve la ciutat de Reus, on oferirà una conferència-col·loqui sobre la seva experiència personal i la realitat de les persones homosexuals i transexuals a Hondures i l'Amèrica Central. L'acte tindrà lloc a partir de dos quarts de set de la tarda després de la penjada de la bandera de l’arc de Sant Martí a l’IMAC de Reus (Casa Rull) amb motiu del Dia per l'Alliberament Lèsbic, Gai, Trans i Intersex.

A l’Amèrica Central, l’homofòbia està present a la societat i a les institucions. Un cas paradigmàtic és Hondures, on en els dos darrers anys han estat assassinats molts homosexuals i transexuals sense que la policia i la justícia actuessin per tal de perseguir els homicides. És més, molts cops, la mateixa policia, quan es produeix una denúncia per agressions físiques contra una persona transsexual o homosexual, en lloc de perseguir l’agressor, es dedica a fer la vida impossible a la persona denunciant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid