Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
La mort d'un home després d'una detenció violenta genera indignació al Raval

Segons s'ha pogut saber avui, un home de 50 anys va morir a l'Hospital Clínic de Barcelona poc després de ser detingut per agents dels Mossos d'Esquadra

07/10/2013 Drets i Llibertats

La mort sota custòdia i la violenta detenció ha provocat la indignació dels veïns del carrer Aurora, al barri del Raval de Barcelona.

Els testimonis del barri asseguren, segons ha reproduït fa poca estona l'ACN, que els agents de la policia autonòmica van detenir-lo dissabte a la nit després d'una baralla, però que durant la detenció "van apallissar-lo injustificadament" per reduir-lo. Alguns veïns han declarat que fins vuit agents  el van "colpejar a la vegada." [Veí testimoni que va presenciar els fets: Àudio ACN]

En arribar les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques al lloc de la detenció van poder estabilitzar-lo i va ser traslladat a l'hospital Clínic, on va acabar morint algunes hores després

La versió policíaca, en canvi, assegura que va ser detingut perquè es mostrava "molt agressiu" i que també va ferir dos dels agents. 

Aquesta versió oficial també afirma que l'home mort va perdre el coneixement "tot sol" després de ser emmanillat.

Morts sota custòdia

L’any 2012 va ser l’any amb més persones mortes en els darrers deu anys als Països Catalans, persones mortes en el marc d’una intervenció o sota custòdia. Un total d'onze persones, detingudes, retingudes en algun centre amb vigilància policial o en presó preventiva. Així ho destacava Media.cat al seu anuari del 2012. D'aquestes onze morts el 2012, només dos dels casos van anar seguits de la imputació d’agents, mentre que la majoria es va arxivar.

L'abril del 2011 destacàvem l'informe del Centro de Documentación Contra la Tortura (CDCT), organisme integrat a la Coordinadora per a la Prevenció de la Tortura, que recollia la mort de 16 persones a l'Estat mentre es trobaven sota custòdia (a presons, comissaries, centres de menors) o en el transcurs d'operacions policials des de començament de l'any 2011. 

Catorze d'aquestes morts el 2011 es van produit en centres penitenciaris, i dos en comissaries, segons aquell informe. Un ciutadà portuguès, de 30 anys d'edat, va aparèixer mort en un calabós de la Comissaria de Policia Nacional de Mèrida (Càceres).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid