Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP farà d’oposició al Consell Comarcal del Baix Camp

Considera que els consells comarcals són institucions allunyades de la ciutadania i d’on trascendeix poca informació

03/10/2013 Política

La CUP de Cambrils, Reus i Riudoms iniciaran un pla de treball conjunt, per tal de fer seguiment de l’activitat del Consell Comarcal, els seus organismes autònoms i empreses, amb l’objectiu de fer d’“oposició” en una institució, on existeix un govern de concentració entre CiU, PSC, PP i ERC.

En una roda de premsa, realitzada aquest matí a la porta de la seu del Consell Comarcal del Baix Camp, representants de la CUP de Cambrils, Reus i Riudoms, han anunciat que a partir d’avui començaran a treballar conjuntament per tal de fer un seguiment del funcionament del Consell Comarcal, tot fent èmfasi en l’activitat dels organismes autònoms i les empreses que depenen d’aquest.

Segons Xavi Milian, de la CUP de Reus, els consells comarcals són institucions allunyades de la ciutadania i d’on trascendeix poca informació. I, ha destacat “en el cas de la nostra comarca el consell comarcal té dues particularitats que el fan poc transparent: l’existència de diferents empreses que presten serveis a la comarca i fora d’aquesta, així com un govern de concentració, que provoca que cap partit polític estigui exercint d’oposició al govern del Consell”.

Per aquest motiu, Francesc Bermúdez de la CUP de Cambrils, ha explicat que “les CUPs del Baix Camp assumim el repte de fer d’oposició del Consell –sense tenir-hi representació-, per tal d’analitzar la tasca que realitza aquest i les empreses dependents, així com per tal d’analitzar-ne el seu funcionament per millorar-lo i garantir informació a la ciutadania”.

Segons Mariona Ferran de la CUP de Riudoms, “en els darrers mesos les tres CUPs de la comarca hem rebut diferents queixes de veïns i veïnes sobre el servei de recollida de brossa que presta SECOMSA, sobre la planta de compostatge de Botarell, de l’oferta i gestió dels serveis esportius i del lleure, i per tant, hem de començar a treballar des de fora per tal de donar respostes a la gent de la comarca”.

En aquest sentit, en les properes setmanes, les CUPs del Baix Camp sol·licitaran una reunió amb el president del Consell Comarcal i registraran diferents sol·licituds, demanant informació sobre l’activitat del Consell i les empreses. Milian ha afirmat que “ens preocupa l’entramat empresarial del Consell i la manca d’informació ciutadana d’aquest, ja que en menor dimensió, és la mateixa lògica de funcionament que ens vam trobar a l’Ajuntament de Reus i a INNOVA quan vam entrar, i per tant, no ens podem esperar a tenir representació al Consell, sinó que hi hem de començar a treballar des de ja”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid