Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP crida a la defensa del “Bloc de Salt”

IPS i la CUP de Girona fan una crida a la defensa del “Bloc de Salt” i reivindiquen que la PAH pugui participar en les negociacions amb la SAREB alhora que els diputats de la CUP-AE han subscrit una carta demanant a Interior l’aturada del desnonament del bloc de Salt

04/10/2013 Política

Els grups d'Independents per Salt (IPS) i la CUP Girona han manifestat el seu desacord amb el desallotjament que hi ha previst pel 16 d'octubre del bloc de pisos alliberat de Salt. La utilització d’aquest edifici és una iniciativa de l'Obra Social de la PAH i actualment allotja diverses famílies que han patit desnonaments. En aquest sentit, ambdós grups municipals s'afegeixen a la llista de col·lectius que donen suport al bloc, i han anunciat la seva adhesió a les mobilitzacions per a aturar el desallotjament previst pel dia 16.

IPS i la CUP han reclamat que la PAH pugui participar de les negociacions anunciades entre la SAREB i els ajuntaments de Salt i Girona, amb l’objectiu de fomentar el lloguer social i donar resposta a les famílies víctimes de desnonaments, i de les situacions de pobresa generades per l'actual context de crisi econòmica i social i les polítiques d’austeritat de les administracions.

Ambdós grups també han apuntat la conveniència que en les negociacions també hi prenguin part representants de les taules locals pel dret a l'habitatge. En aquest sentit, han declarat que “la transcendència d'aquestes negociacions demana que no es realitzin a porta tancada únicament entre representants de la banca i dels principals partits polítics”. “Cal que la ciutadania organitzada en defensa de l’habitatge hi participi per garantir-ne la transparència i la defensa de les principals demandes de la PAH i els col·lectius de persones afectades”.

D'altra banda, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet pública avui una carta on demana “l’aturada del desnonament del Bloc de Salt i la negativa del cos dels Mossos d’Esquadra a participar de l’ordre judicial”. Els diputats de la CUP-Alternativa d’Esquerres David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet, juntament amb 38 diputats més del Parlament de Catalunya, subscriuen la carta [PDF] demanant al Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya Ramon Espadaler l’aturada del desnonament del Bloc de Salt previst pel proper dia 16 d’octubre.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid