Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'alcalde d'Arenys de Munt denuncia l'espionatge amb càmeres ocultes a les dependències municipals

 Avui alguns mitjans han informat sobre la denúncia realitzada ahir per Carles Móra, alcalde d'Arenys de Munt, que ha afegit a la llista de greuges antidemocràtics contra la consulta popular el fet que s'hagin col·locat darrerament càmeres ocultes dins les dependències municipals d'Arenys. Mora tambe ha informat que a les gravacions de les càmeres localitzades es podien sentir comentaris despectius contra treballadors del consistori. Aquest espionatge il.legal s'afegeix al llistat d'amenaces i il.legalitats que intenten impedir la normalitat de la consulta, provinents tant des dels estaments governamentals (judicials, governamentals i policíaques) com des de sectors espanyolistes ( de les coaccions de grups feixistes als comentaris del President Montilla, passant per la criminalització del grup Ciutadans).

12/09/2009 12:42 Política

Tant TV3 com l'Avui recullen aquest matí l denúncia de l'alcalde del municipi, Carles Móra, que també ha assegura que un mitjà de comunicació va tergiversar algunes de les seves paraules durant una conversa telefònica gravada. L'objectiu del muntatge hauria estat, segons les declaracions de Móra, establir uns contactes i una complicitat no reals "entre el mateix alcalde i Herri Batasuna".

A hores d'ara no hi ha informacions sobre l'origen dels aparells d'espionatge col.locats a les dependències municipals d'Arenys de Munt. Però mitjans pròxims han especulat que aquestes càmeres per espiar les activitats de les dependències municipals podrien correspondre als serveis secrets espanyols, malgrat que no es descarti que aquesta "vigilància" s'hagués realitzat també per ordre governatiu a càrrec d'alguns dels cossos de seguretat (Guàrdia Civil, policia espanyola o autonòmica).

En aquest sentit, convé recordar que el desembre del 2007 un dispositiu d'espionatge muntat pels Mosos d'Esquadra a la sala de plens de Mataró, amb l'objectiu de captar imatges de les persones concentrades al carrer durant unes protestes antimonàrquiques, va saltar a la llum a partir de la denúncia de la CUP d'aquesta població. En altres indrets del país, com en el cas de Girona, els casos d'espionatge que vulneraven la legalitat també es van fer palesos especialment durant les setmanes de protestes contra la corona espanyola, en què agents de diversos cossos policíacs espiaven totes les activitats solidàries amb els acusats de cremar les fotografies del rei espanyol.

Aquest cas s'afegeix a les evidències d'espionatge polític il.legal o al.legal contra les activitats de caràcter independentista durant els darrers anys.

Per saber-ne més:

Seguiment informatiu del referèndum d'Arenys de Munt

La CUP de Mataró denuncia que els Mossos usen el saló de plens com a «sala d'espionatge policial» .El Punt 

Vulneren els drets del regidor de la CUP de Mataró per fer una operació policial d'espionatge Llibertat.cat

Al descobert un nou cas d’espionatge contra l’Esquerra Independentista basca Llibertat.cat

Nou cas d'espionatge polìtic: el diari Gara estava punxat barroerament per la policia Llibertat.cat

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid