Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CANADÀ
Demanen detenir l'exvicepresident dels EUA Dick Cheney per crims de guerra

L'organització internacional “Advocats contra la Guerra” demana a les autoritats de Canadà que arrestin l'exvicepresident dels EUA Dick Cheney quan aquest arribi al país per participar en el Fòrum Global de Toronto 2013 que arrenca aquest dimecres

31/10/2013 Internacional

En una carta enviada el diumenge al cap de la Policia de Toronto , William Blair , i al fiscal general de la província d'Ontario , John Gerretsen , l'organització “Advocats contra la Guerra” assegura que les autoritats canadenques estan obligades a arrestar Cheney i insisteixen que la legislació nacional ho permet . "Una vegada Richard ' Dick ' Cheney arribi a Canadà , aquest país ha de sotmetre al polític a recerca i acusació o extradir-lo a un altre país que estigui disposat i en condicions de fer-ho". Els activistes argumenten que Cheney és culpable de crims de guerra . Insisteixen que el polític que va ocupar el càrrec de vicepresident dels EUA durant la presidència de George W. Bush (2001-2009) és " sospitós , per motius raonables , d'haver autoritzat i assessorat actes de tortura , així com d'haver incitat a aquests actes i de no haver previngut" .

Cal recordar que Cheney admet que va recolzar la pràctica del 'submarí' i altres de les anomenades 'tècniques d'interrogació reforçades ' contra sospitosos de terrorisme durant la seva vicepresidència , igual que van fer els altres alts càrrecs de l'Administració de George W. Bush. L'any passat un tribunal de Kuala Lumpur , Malàisia , el va jutjar in absentia i el va declarar culpable de tortura i actes de crueltat .

Cheney ja ha tingut problemes anteriorment durant les seves visites a Canadà , al setembre de 2011 un grup d'activistes el va mantenir tancat durant set hores en un club exclusiu de la ciutat de Vancouver on havia de pronunciar un discurs fins que la policia el va aconseguir evacuar . Al març de 2012 Cheney va cancel·lar la seva visita a Toronto apel·lant a la seva seguretat personal. La seva participació al Fòrum de Toronto 2013 ja ha estat confirmada oficialment .

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid