Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Cinc membres del 15M de Santa Perpètua imputats per defensar una família

Dos companys faràn vaga de fam fins assolir la retirada de les imputacions. Preparen concentracions als Jutjats de Sabadell i a l'Ajuntament de la població.

20/10/2013 Drets i Llibertats
15M del Vallès Occidental. 15M del Vallès Occidental.

Cinc membres del 15M de Santa Perpètua han estat imputats per defensar una família. Una família sense cap tipus de recursos composta per una parella i els seus tres fills amb edats compreses entre 6 mesos i 3 anys que van ocupar un habitatge que es trobava buit des de feia 7 anys. Aquest habitatge els va ser facilitat pel 15M del Vallès Occidental.

La família ha estat sotmesa a xantatge per part de l’ajuntament al oferir-li l’alternativa de decidir entre obtenir ajuda alimentària o deixar l’habitatge. Fet pel que queda molt clar quin és el tarannà social d’aquest ajuntament d’esquerres d’ICV que governa en coalició amb CiU i PCCA.

El desig de reclamar aquest dret inviolable d’un ciutadà (com és el dret a l’habitatge) ens va portar a plantejar, abans de l’inici del Ple Municipal del dia 30 de maig, quatre preguntes reivindicatives, les quals no se’ns va deixar llegir. Aquesta negativa va ser acompanyada d’insults i amenaces per un grup de quatre persones afins a ICV, per la qual cosa se’ls va expulsar del ple municipal per la policia local amb empentes i agressions. Tots aquests fets han donat com a resultat una denúncia penal a 5 persones del 15M de Santa Perpètua.

Des del 15M del Vallès Occidental es denuncia que en l’actualitat hi ha un reglament orgànic municipal (ROM) que evita la participació ciutadana en els plens municipals. Informar-vos que al seu dia es van lliurar 4.000 signatures per a que es modifiqués aquest aspecte del ROM. Tot això ha estat ignorat juntament amb la falta de compromís de l’alcaldessa que davant dels membres del 15M va assegurar que dins del primer any de legislatura (2011) aquest Reglament municipal seria modificat, permetent així al poble exercir aquest dret.

També es denuncia que l’actitud repressiva d’aquest Ajuntament contra les persones que contradiuen les seves polítiques socials. Com conseqüència d’aquesta repressió la majoria de membres del 15M d’aquesta localitat han estat i segueixen sent perseguits i denunciats per la policia local de Santa Perpètua ded Mogoda.

Vaga de Fam

Com a resposta, dues  persones del 15M de Santa Perpètua han iniciat una vaga de fam a la Plaça de l’Ajuntament d’aquesta localitat. Aquesta vaga de fam finalitzarà amb la resolució de la:

- Retirada de totes les denúncies (la denúncia penal que té el pare de família juntament amb un altre membre del 15M per l’ocupació de l’habitatge i la denúncia penal pels fets esdevinguts abans del ple municipal del dia 30 de maig)• Total estabilitat pel que fa a la situació de l’habitatge per a la família que ocupa la casa

 -Modificació de l’òrgan municipal (ROM) per permetre la participació ciutadana.

Paral·lament, hi ha convocada una concentració als Jutjats de Sabadell el día 22 d’octubre a les 9:45 hores per la declaració de la policia local (Avda. Francesc Macià, 34-36 Sabadell) i una altre, a l'Ajuntament de Santa Perpetua el 31 d’octubre de 2013 per la celebració del pleno (Plaza de la Vila, Santa Perpètua)

Valora
Vídeos
Els cinc imputats de Santa Perpètua
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid