Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La bandera de combat
La història de l'estelada al "30 Minuts" de TV3

Aquest diumenge 8 de setembre estrena de: "L’estelada, un símbol provisional"

06/09/2013 Política
L'estelada, la bandera de combat L'estelada, la bandera de combat
El proper diumenge, el programa de Televisió de Catalunya, 30 Minuts emetrà el programa dedicat a la història de l'Estelada. El documental parla de les claus de l'èxit d'aquest símbol. Inspirat en la bandera cubana, l'estelada va néixer fa un segle com a símbol de la lluita per la independència de la nació catalana.

Aquest especial "estelada" del "30 minuts" que de ben segur escalfarà l'ambient de la "Diada 2013", el protagonitzen per una banda, els impulsors de la Comissió del Centenari de la Bandera Estelada, celebrat el 2008, i per altra una representació del gran nombre d'historiadors catalans que varen avalar l'efemèride, com ara Josep Muray o Fermí Rubiralta, co-biògrafs de Vicenç Albert Ballester i Camps (1872-1938)r, impulsor de l'estelada del triangle blau i l'estel blanc.

Des de diferents àmbits: social, polític i fins i tot econòmic, la gent que participa en el reportatge són la viva realitat de la gran divulgació popular amb que compta avui en dia l'estelada i de la gran acceptació que té entre la població, malgrat els anys de prohibició o de marginació política a la que se la va sotmetre, juntament amb l'ideari que representa.

La cirereta de l'èxit de la història de l'estelada és produeix enguany, amb la consecució de la plaça dedicada a Ballester a Barcelona. La fita d'una històrica demanda que ja van fer a l'ajuntament de la ciutat, els antics companys del propi activista, l'any 1938. Al cap de 75 anys, aquella petició ha estat satisfeta i aquest setembre es col·locarà la placa en el lloc aprovat oficialment.

La Comissió Centenari de l’Estelada ha aconseguit que Barcelona(Barcelonès), Vic(Osona), Girona(Gironès), Isona (Pallars Jussà) disposin ja d’un lloc de memòria per a Vicenç Ballester. I que Les Borges Blanques tant prompte tingui un espai adient se li apliqui també aquest nom.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  9. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid