Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets dels animals
Èxit de la 8a manifestació antitaurina d’Algemesí

La marxa d'enguany ha sumat més de 200 persones i representants de nombroses organitzacions i partits polítics

16/09/2013 Drets i Llibertats
La manifestació antitaurina d’Algemesí (Ribera Alta) comptà amb el suport dels diputats a Corts Fran Ferri i Juan Ponce, de la coalició Compromís, de la diputada Marina Albiol, d’EUPV, del diputat Juan Soto, del PSPV-PSOE i de l’Agustí Cerdà, d’ERPV, exdiputat i president del grup parlamentari d’ERC al Congrés. També hi assistiren representants de Més Algemesí i d’Esquerra Unida d’Algemesí, de SI, MDT i la PCPal costat de més de 200 persones.

Començà a l’estació de ferrocarril, on Encarna Canet, presidenta d’Iniciativa Animalista, recordà el camí fet fins a la 8ª manifestació front a les intimidacions i els esforços permanents de l’Ajuntament per callar les veus que criden l'atenció sobre la barbàrie de les becerrades cadafaleres. Tingué un record pels més de 40 animals que seran torturats i matats a la setmana de bous d’Algemesí.

Finalment, Encarna Canet reclamà la celebració d’una consulta ciutadana per a que la gent del poble puga dir si vol que s’acaben les becerrades cadafaleres, i reclamà el suport de totes les forces polítiques i entitats socials a aquesta proposta.

Pel carrer Muntanya es feren dues aturades als Quatre Cantons, en record dels inicis de la manifestació antitaurina, on Wladi Morales, de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí, tornà a tocar la Muixeranga. Al cantó del carrer València i front a la porta de la plaça de bous, tornà a fer homenatge a Baptista Borràs, l’històric antitaurí d’Algemesí, i a tota la gent que ha lluitat pel respecte als animals amb unes festes en pau.

Wladi Morales recordà que el progrés està arribant a tots els racons on la tortura taurina està sent prohibida, com Catalunya, Equador, Nicaragua i grans ciutats com Bogotà, i que Algemesí no s’ha de quedar com l’últim reducte de la barbàrie.

S’arribà al Mercat sense cap incident. Allí, Jesús Frare de la Folgança–Iniciativa Animalista d’Algemesí llegí un comunicat d’agraïment a totes les personalitats, forces polítiques, organitzacions animalistes i persones que tornaren a estar del costat dels més febles. Insistí en la reclamació d’una consulta ciutadana per les becerrades i convocà els mitjans per a la primera nit de becerrades.

Digué que no hem de permetre atacs a la llibertat d’expressió i al dret a la informació com el que protagonitzà l’alcalde d’Algemesí Vicent Garcia, en declarar La Sexta cadena “non grata” a Algemesí. El dilluns 23 de setembre, els mitjans de comunicació han de poder informar lliurement del que són les becerrades, i mostrar al poble del País Valencià unes imatges que parlen per elles mateixes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid