Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
El govern reconeix que el "Contracte Mataró" no respecta els drets dels treballadors, tal com intuïa la CUP

Tal com sospitava la CUP i també havia denunciat el sindicat COS, el "Contracte Mataró" no s'ajusta a la legalitat en matèria de drets laborals de les persones treballadores.

10/09/2013 Política

La CUP ho ha preguntat al Ple Municipal del mes de setembre, i les respostes del regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey (CiU) han confirmat que l'Ajuntament ha demanat un informe i està disposat a "fer els canvis que calgui" perquè ja intueixen que no s'ajusta a la llei.

També hem preguntat quants "Contracte Mataró" s'han signat i el govern ha reconegut que a data d'avui cap persona s'ha ha acollit a aquesta "mesura de xoc" que havia de "impulsar la recuperació de la confiança dels ciutadans, l’enfortiment del teixit productiu i la creació d’ocupació".

La CUP considera que tot això no es crea amb bones paraules i encara menys augmentant retallades als drets laborals. Caldria fer una crítica, qüestionar i cercar alternatives a l'actual sistema capitalista que genera la crisi i les desigualtats socials.

L’anomenat “Contracte Mataró”, es va presentar el passat mes de maig com a iniciativa sorgida des del Consell Econòmic i Social de Mataró, que havia de ser una "mesura de xoc" per disminuir la desocupació a la capital del Maresme. Es tracta d'un model de contracte, consensuat per quasi tots els grups municipals de l'Ajuntament (excepte la CUP), pels sindicats CCOO i UGT i pel sector empresarial. El nou contracte va dirigit especialment al col·lectiu de persones a l’atur i en situació límit, que a Mataró són unes 7000 persones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid