LLUITA INSTITUCIONAL
El govern reconeix que el "Contracte Mataró" no respecta els drets dels treballadors, tal com intuïa la CUP

Tal com sospitava la CUP i també havia denunciat el sindicat COS, el "Contracte Mataró" no s'ajusta a la legalitat en matèria de drets laborals de les persones treballadores.

10/09/2013 Política

La CUP ho ha preguntat al Ple Municipal del mes de setembre, i les respostes del regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey (CiU) han confirmat que l'Ajuntament ha demanat un informe i està disposat a "fer els canvis que calgui" perquè ja intueixen que no s'ajusta a la llei.

També hem preguntat quants "Contracte Mataró" s'han signat i el govern ha reconegut que a data d'avui cap persona s'ha ha acollit a aquesta "mesura de xoc" que havia de "impulsar la recuperació de la confiança dels ciutadans, l’enfortiment del teixit productiu i la creació d’ocupació".

La CUP considera que tot això no es crea amb bones paraules i encara menys augmentant retallades als drets laborals. Caldria fer una crítica, qüestionar i cercar alternatives a l'actual sistema capitalista que genera la crisi i les desigualtats socials.

L’anomenat “Contracte Mataró”, es va presentar el passat mes de maig com a iniciativa sorgida des del Consell Econòmic i Social de Mataró, que havia de ser una "mesura de xoc" per disminuir la desocupació a la capital del Maresme. Es tracta d'un model de contracte, consensuat per quasi tots els grups municipals de l'Ajuntament (excepte la CUP), pels sindicats CCOO i UGT i pel sector empresarial. El nou contracte va dirigit especialment al col·lectiu de persones a l’atur i en situació límit, que a Mataró són unes 7000 persones.