Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
11S
La CUP a Figueres prepara una Diada amb èmfasi social

La formació anima a participar de la cadena humana que organitza l'ANC

30/08/2013 Política

El 10 de setembre al vespre la plaça Sant Pere acollirà l'acte polític que la formació independentista ha organitzat per la Diada d'enguany. Des dels seus inicis a la ciutat, la CUP havia organitzat la commemoració de l'Onze de Setembre el mateix 11 al matí, però aquest any han traslladat el seu acte al 10 al vespre per facilitar la participació dels seus militants i simpatitzants a la Via Catalana que organitza l'ANC.

Per la Diada d'enguany la candidatura ha escollit el lema "Independència per canviar-ho tot" amb la intenció de transmetre un missatge inequívoc que la possible independència del Principat ha de comportar un canvi econòmic i social que, segons la CUP, ha de trencar l'statu quo actual. Pel regidor Joan Font, "Estem davant una Diada que de ben segur serà històrica i hem de visualitzar que la independència per si sola no ens aporta res, l'hem de bastir per tal de construir un país més just i igualitari".

L'acte tindrà la participació d'una desena d'entitats que treballen en àmbits diferents i que, segons la CUP, constitueixen part del teixit social que ha de tenir veu en la construcció del nou Estat. La formació independentista considera que un teixit associatiu fort i amb capacitat d'incidència demostra un major grau democràtic de la societat.

A la primera part de l'acte hi formaran part la PAH (Plataforma d'afectats per la hipoteca), Salvem l'Empordà, el GEES (grup d'empordanesos i empordaneses per la solidaritat), la plataforma SOS educació, la COS (coordinadora obrera sindical), els amics del poble Amazig, l'associació senegalesa Kawral Fuladu i, finalment, l'organització juvenil ARRAN i el SEPC (sindicat d'estudiants dels Països Catalans), ambdós col·lectius també organitzadors de l'acte.

Després d'un inici d'acte protagonitzat per les entitats, serà Quim Arrufat, diputat de la CUP-AE al Parlament de Catalunya, qui prendrà la paraula.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid