Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Història
Èxit de participació a la Primera Universitat Nova Història
07/08/2013 Història

La 1a Universitat Nova Història, dirigida pel cap de recerca de l'Institut Nova Història Jordi Bilbeny, ha superat totes les expectatives previstes de participació, amb una afluència aproximada d'un centenar i mig de persones provinents de la comarca i d'arreu dels Països Catalans, i amb més d'una seixantena d'alumnes matriculats.

La primera edició ha tingut com a objectiu obrir un nou espai per aprofundir i donar a conèixer de quina manera la història de Catalunya ha estat falsificada i manipulada durant segles. La Universitat Nova Història pretén posar especial èmfasi a promoure la recerca i a convidar tothom, i no únicament els historiadors, a participar de la restauració del nostre passat ocultat.

L'ocultació de la història de Catalunya és un veritable tema d'Estat, del qual no som prou conscients i que ha tingut conseqüències gravíssimes per al nostre país a tots nivells. Aquest coneixement pertany a la gent d'aquest país i cal recuperar-lo. Aquesta és l'única manera de recuperar també la dignitat.

La codirectora Dolors Marín va agrair durant l'acte de presentació la complicitat amb el municipi i amb l'alcalde Xavier Quer, i va comentar que l'entorn tranquil d'un poble petit com Crespià ha estat ideal per acollir el projecte.

Entre els ponents i participants, a més d'En Jordi Bilbeny i altres investigadors de l'Institut Nova Història, ha comptat amb la presència de l'economista i polític Uriel Bertran, l'historiador i diputat Pere Bosch, el membre de l'Associació de Municipis per la Independència Lluís Costabella, l'escriptora Patrícia Gabancho, l'alcalde de Girona Carles Puigdemont, l'exbatlle de Gallifa Jordi Formas, el cap de llista de la CUP a Girona Lluc Salellas, el diputat d'ERC Roger Torrent i el periodista Albert Calls, entre molts altres que participen tant en ponències com en taules rodones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid