Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESpeculació
Centenars de persones formen un mosaic humà en defensa de sa Ràpita

La sentència del TSJ del passat 9 de juliol que invalidava la modificació de Pla Territorial que permetia l'hotel a sa Ràpita, però el Consell de Mallorca ha anunciat que la recorreria.

11/08/2013 Territori

Aquesta tarda, centenars de persones han format un mosaic humà sobre la platja de sa Ràpita davant el Club Nàutic de sa Ràpita, per a reivindicar la protecció defintiva de l'entorn natural de sa Ràpita i es Trenc. L'acte havia estat convocat per La Plataforma Salvem sa Ràpita, conjuntament amb Greenpeace, Amics de la Terra i el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB).

La sentència del Tribunal Superior de Justícia del passat 9 de juliol que invalidava la modificació de Pla Territorial que permetia l'hotel a sa Ràpita, va generar esperances en totes aquelles persones implicades en la reivindicació i la campanya "Salvem sa Ràpita" contra el Macro-hotel de luxe declarat d'interès autonòmic pel govern de Bauzà.

Això però es va convertir en una victòria social a mitges, ja que immediatament, el Consell de Mallorca va anunciar que recorreria la sentència davant del Suprem.

Així, l'amenaça sobre l'entorn natural de sa Ràpita i es Trenc continua viva i és per aquest motiu que, des de la Plataforma Salvem sa Ràpita, s'ha impulsat aquesta iniciativa cívica per mostrar una vegada més, el rebuig a la destrucció de sa Ràpita i a aquesta manera de fer política, que inverteix doblers públics per a defensar davant dels tribunals els interessos concrets d'uns pocs.

Una llarga lluita

La Plataforma i el GOB que van publicar conjuntament un informe on expliquen que els terrenys de son Durí compten amb una "massa vegetal de notable interès ecològic i paisatgístic" que és un dels hàbitats de la tortuga mediterrània (testudo hermani), una espècie protegida.

A més, consideren que la construcció de l'hotel de cinc estels tindria un gran impacte ambiental i social, ja que hi ha capacitat per proveir d'aigua a 1.200 persones i un camp de golf i que la depuradora de Campos no pot assumir aquesta massa d'aigües brutes.

També assenyalen que la pressió que suposarà un augment de banyistes per al propi arenal de sa Ràpita, la sorra del qual ja "ha retrocedit" per la desviació de corrents marins derivades del port nàutic o la retirada de posidònia amb màquines.

Des de 2012 els ecologistes i la societat han estat exigint que no es construeixi el complex turístic. En 2012 van lliurar més de 16.000 signatures a la Conselleria de Turisme en contra del projecte; a l'abril van organitzar una cadena humana; van fer un concert a l'Auditòrium de Palma al setembre.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid