Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Micromecenatge
Pedrolo a les col·leccions de ciència-ficció

La  ciència–ficció és un dels gèneres pel que  Pedrolo és ampliament  reconegut, donat que va  ajudar a introduir aquest gènere  en el nostre panorama literari, amb  unes formes renovadores.

26/07/2013 Cultura

El gènere de  ciència–ficció li permeté  d’aprofundir  en l’experimentació, sobretot en el  tema de la relació espai-temps, i obrir-se a un públic majoritàriament  jove, encara que no  només. Antoni Munné-Jordà, president de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia, ens fa unes pinzellades  sobre  el  nostre  autor  i aquest  gènere que ha esdevingut un  referent per a tantes generacions.

Quan, pel voltant de 1984, un any emblemàtic per als lectors de ciència-ficció (la data del llibre d’Orwell), l’editorial Orbis va treure una col·lecció de quiosc, en castellà, anomenada «Biblioteca de ciencia ficción», en què Domingo Santos va seleccionar cent obres imprescindibles de tota la ciència-ficció mundial, el número 44 va ser la traducció del Mecanoscrit del segon origen, que ja havia estat traduït anteriorment al castellà en una altra col·lecció de ciència-ficció internacional.

També el 1984 havia sortit la primera col·lecció de ciència-ficció en català, «2001», que el 1991 va publicar, amb el número 26, Successimultani, que Pedrolo havia publicat en primera edició el 1981. L’any 2000, un any també emblemàtic per a la ciència-ficció, va sortir la col·lecció «Ciència-ficció» de Pagès editors, que al número 6 va publicar Aquesta matinada i potser per sempre, que Pedrolo havia publicat originalment el 1980.

Les novel·les de ciència-ficció de Manuel de Pedrolo no poden faltar en una col·lecció de ciència-ficció amb cara i ulls, sigui d’autors catalans o internacional. Les tres novel·les esmentades són les tres més obertament i ortodoxament de ciència-ficció de Manuel de Pedrolo, juntament amb el recull de contes Trajecte final. Però no són les úniques.

------------

Encara podeu ajudar a fer possible l’audiovisual  que Fundació Pedrolo i Zeba  Produccions  están impulsant.  Encara  no  has fet la teua aportació?  Anima’t, es  necessari que facis córrer la veu.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid