Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'onada de calor i la neurona "neguitosa"
07/07/2013 Encarna Canet
Encarna Canet Benavent, Militant de l'MDT i la CUP d'Almàssera Encarna Canet Benavent, Militant de l'MDT i la CUP d'Almàssera

Quan arriba l’estiu ocorreix un fet interessant en els PPolítics que desperten amb la calor i activen la neurona “neguitosa”. Es el cas del conseller de Gobernació i Justicia de la Generalitat Valenciana Serafin Castellano, conegut per totes i tots per la seua insistència-quasi- obsessió per fomentar la tortura taurina al País Iberovalencià1. Si l’estiu del 2011 ens deixava amb la mandíbula desencaixada manifestant que volia instaurar una càtedra taurina a les universitats valencianes2, este estiu diu que posarà en marxa uns Premios Taurinos de la Comunitat Valenciana, per banda de la Generalitat, “amb la finalitat de reconèixer i destacar l’actuació de persones o entitats a favor del mon dels bous”.3
Mentre el País Valencià és la vergonya en Serveis Socials i en Dependència, tan necessaris per a la població en general i per a la més vulnerable, tal i com es demostra als diversos informes DEC 2012 i 20134, els PPolítics com aquest malbaraten recursos i esforços per tal de mantenir siga com siga una activitat tauroeconòmica que sols interessa a uns quants.

Si quan arriba la calor els entra el neguit i han de tindre “idees” i fer “propostes” per a que semble que fan alguna cosa durant l’any, perquè no gasten les energies en la prevenció i extinció d’incendis per exemple? O en el foment de l’ocupació de les persones aturades?

També podrien dedicar-se a exercir la seua responsabilitat reclamant que no ens continuen espoliant fiscalment i social. Caldria que invertiren els esforços en realitzar el corredor mediterrani, reduint l’impacte negatiu en vides humanes, contaminació, i en handicaps econòmics al nostre minso teixit productiu.

Ja sabem que el PP està en hores baixes i que la pudor a putrefacció de la seua corrupció no els deixa respirar amb normalitat. Ja sabem que si l’oxigen no arriba al cervell la neurona no funciona i es pot posar “neguitosa”. Però d’ahi a que intenteu enganyar-nos amb propostes de distracció de pa i circ com les del senyor Castellano cada vegada que arriba la calor, va un bon tros, sobre tot quan aquestes propostes son a costa del patiment i mort de mamífers i d’embrutar la moral de la població.

Diu el Conseller que aquests premis seran “honorífics” per justificar que no ens costaran diners a les ciutadanes i als ciutadans. S’oblida doncs d’un principi bàsic dels sistema econòmic que ell representa i defensa, regit per la llei de valor/treball: tota publicitat es fa amb l’objectiu de vendre un producte, siga material o immaterial, i te per tant un valor que es tradueix en euros que finalment acabem pagant totes i tots5.

Aleshores perquè en volta de premiar “honoríficament” el patiment i la tortura no destinen els seus esforços a instaurar un premi per la defensa de la vida i la cultura? Li estaríem profonament agraïdes.

 

1.  http://www.vilaweb.cat/noticia/4126642/20130619/valencia-llenguatge-iber-proposicio-delirant-pp-corts.html

2.  http://plataformacarlespinazo.wordpress.com/2012/06/17/presentacio-del-informe-de-la-plataforma-carles-pinazo-contra-el-bic-de-la-tortura-taurina/

3.  Podeu vore la noticia completa en http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/07/04/generalitat-crea-premios-taurinos-c/1013323.html

4.  http://www.directoressociales.com/images/x%20dictamen%20.pdf

5.  Es així perquè la publicitat produeix la producció. Marx ja va definir en els Grundrisse respecte a la propaganda “que es tracta de la creació del fonament imaginari tendencial intern de la mercaderia possible”.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid