Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Segueix el procediment contra els solidaris de Burjassot amb Bildu del 2011

Segons Alerta Solidària la continuïtat del procés i la tensió política que s'està donant a la localitat de l'Horta Nord aquestes últimes setmanes no són casualitat.

12/06/2013 Política
Més de 2 anys després, continua el procediment sancionador obert contra dos persones que es concentraren a Burjassot (l'Horta) en solidaritat amb el poble Basc. Es presenta un recurs d’alçada que podria acabar en contenciós administratiu, tal i com ha informat Alerta Solidària a través de la seua pàgina web.

Recordem aquest cas, quan a l’any 2011, la Delegació de Govern de València, arran d'una concentració pacífica i reivindicativa d'una quinzena de persones, va obrir un procediment sancionador a dos persones a Burjassot. A les dos persones, Antoni Infante i Santiago Gassó, se les acusà de no haver comunicat la concentració a l'autoritat governativa i ara s’enfronten a una multa de 300,51€ cadascú.

Els fets succeïren pocs dies abans de les darreres eleccions del 22M al 2011, quan, a diferents ciutats i pobles, es varen realitzar concentracions de suport i solidaritat amb el procés democràtic i de pau que viu Euskal Herria i per tal que la coalició Bildu pogués presentar-se també a les eleccions municipals (fet que es produí poques hores després arran la decisió del Tribunal Constitucional d’acceptar-la). Així, un grup de veïnes i veïns de Burjassot, decidiren organitzar una d'aquestes concentracions a aquesta localitat de l'Horta Nord, el 5 de maig, comunicant-ho prèviament a l'Ajuntament de Burjassot.

Aquell dia, la Delegació de Govern envià un important dispositiu de la policia nacional espanyola i la brigada d'informació que es va dedicar a identificar i intimidar a totes les persones que allà s'hi trobaven. S'arribà a situacions esperpèntiques, com la identificació de persones que passejaven tranquil·lament amb el seu gos o els xiquets, davant de l'ajuntament de Burjassot, i fins i tot a un menor de 16 anys hi era en aquells moments a la plaça. Aproximadament un mes després aquestes dos persones, també identificades durant la concentració, reberen sengles notificacions d'obertura d'un procés sancionador on se'ls fa responsables i promotors de la concentració.

Més de 2 anys després el procediment sancionador continua endavant, i a falta del recurs d’alçada que els pot conduir a un contenciós administratiu, aquestes persones han de fer front al pagament previ de multa i segurament també al pagament de les taxes del recurs.

Dins de la normalitat que es pot entendre dins d’aquests procediments, resulta poc casual que es faça amb tanta demora aquesta nova notificació, coincidint pràcticament en el temps amb tots els fets que han anat passant a Burjassot darrerament. Des d’Alerta Solidària s'ha realitzat una lectura crítica d’aquest nou pas, possiblement donat a partir de tota la convulsió política que viu aquest poble de l’Horta Nord, arran de les contínues amenaces neofeixistes que desembocaren en una patètica mostra contra el catalanisme d’alguns grupuscles feixistes fa dues setmanes. Aquesta coincidència de fets, mostra clarament una connivència d’interessos per tractar de criminalitzar i condemnar els moviments socials i polítics d’esquerres a Burjassot, segons AS. Es tracta, en poques paraules de demostrar qui mana i qui pot utilitzar la justícia per castigar els seus enemics. És així com ells fracassen als carrers i després utilitzen les seues lleis per apaivagar la seua ràbia, ha afirmat l'organització antirepressiva.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid