Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
Assoleixen una dació en pagament a Manresa després de 12 hores d'ocupació

Una vintena de membres de PAHC Bages es van tancar a l'oficina de Caixa Penedès fins més tard de les 10 de la nit per la hipoteca i una carència d'una família amb quatre fills

26/06/2013 Drets i Llibertats

Una vintena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) que havien ocupat l'oficina de Caixa Penedès de Cal Jorba a la plaça Sant Domènec de Manresa ahir a les 10h han estat més de 12 hores tancats negociant amb l'entitat.

Finalment s'ha aconseguit, quan passaven les 22.30h, la dació en pagament de l'hipoteca d'una família de Castellbell amb quatre fills, un lloguer social, i la condonació d'una segona hipoteca que el banc els havia fet signar per fer una carència sobre el primer préstec. Després que a 1/4 de 3 l'oficina tanqués les portes, una trentena de membres de la PAHC s'havien quedat a dins, segons informa ManresaInfo.cat.

Tancats des de les 10 del matí

L'acció començava aquest dimarts al matí amb uns cinquanta membres de la PAHC que ocupaven pacíficament l'oficina de Cal Jorba de Caixa Penedès. L'assumpte, una família amb quatre fills que van demanar la dació en pagament i un lloguer social quan es van quedar a l'atur, però a instàncies del banc, van acabar signant una carència de 5 anys avalada per la mare d'un dels pares de la família.

La preocupació va arribar a la família quan van comprovar que, en efecte, la carència de 5 anys era una hipoteca de 50.000 euros sobre el pis de la iaia que ha anat a reduir el capital de la hipoteca principal. Totes aquestes operacions, a més a més, s'han complicat pel procés que ha viscut Caixa Penedès en els darrers anys quan primer va ser comprada per Banco Mare Nostrum -que no té oficines a Catalunya- i fa poc, per Banc Sabadell, que no ha assumit la major part d'actius tòxics en la compra.

Negociacions fins a l'últim minut

Durant tota la tarda s'ahir les visites a l'oficina es van anar succeint. Des dels Mossos d'Esquadra en un parell d'ocasions que es van limitar a recollir la denúncia del banc, a identificar els ocupants i a dialogar amb les parts, fins al responsable comarcal de Banc Sabadell, o altres membres de la PAHC que seguien tota l'acció des de fora i subministraven aigua i menjar als activistes que es trobaven a dins. Les negociacions es van portar a tres bandes, amb trucades amb altaveus amb responsables del Banc Mare Nostrum i la presència de membres de la PAHC i responsables de Banc Sabadell / Caixa Penedès.

La resolució arribava a les 22.30h després d'una negociació tancada entre els responsables de Banc Mare Nostrum i Banc Sabadell únicament, que finalment van assumir les exigències de la PAHC i van oferir la dació en pagament de la primera hipoteca, un lloguer social en un habitatge del Bages, i la condonació total de la segona hipoteca.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid