Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret a l'habitatge
La PAH ocupa a Badalona un edifici del BBVA i un altre immoble a Torrevella
20/06/2013 Res-pública

Dos nous blocs buits propietat de la banca han estat recuperats per famílies desnonades, amb procés d'execució de la hipoteca o sense possibilitat de pagar el lloguer. A Badalona (Barcelona) la PAH local ha acccedit durant aquest matí de dijous en un immoble propietat del BBVA. També a Torrevella (Alacant) la PAH ha anunciat la recuperació d'un immoble no utilitzat propietat de Sabadell CAM.

El bloc ocupat de Badalona romania sense ús des de fa quatre anys. L'acció, per la qual seran allotjats cinc famílies de desnonats o amb un procés d'execució hipotecària, s'ha produït, segons ha informat La Directa. S'hi ha realitzat un cercavila convocat públicament per la PAH i que ha partit des de l'Oficina d'Habitatge del municipi barceloní fins al bloc.

Entre l'ovació del veïnat durat l'ocupació de l'edifici de Badalona, a la façana de l'immoble s'hi han desplegat dues grans pancartes, on s'hi podia llegir "Edifici Troia. Obra Social PAH" i "Volem habitatge social i dació en pagament". També s'hi han penjat una banderola en to d'humor amb el text "BBVA: finançament fins al 100%", com a resposta a les paraules dels responsables d'aquesta entitat financera, que en les reunions mantingudes amb la PAH havien manifestat que no estaven disposats a signar lloguers socials.

La PAH explicat en un comunicat que la situació de l'accés a l'habitatge en aquesta localitat barcelonina és "insostenible", i que el consistori dirigit per Xavier Garcia-Albiol no està donant cap tipus de resposta a aquesta situació. "Aquestes cinc famílies volen un lloguer social, bé en aquests habitatges o en altres. El que no volen és continuar vivint en condicions inhumanes. Són responsables d'aquesta crisi (és una estafa) i volem viure amb dignitat."

11 edificis recuperats per l'"Obra Social de la PAH"

Segons ha indicat La Directa, amb aquest d'avui a Badalona ja són onze els edificis d'entitats bancàries alliberats dins la campanya Obra Social de la PAH arreu de la Comunitat Autònoma de Catalunya. Altres ocupacions s'hi afegeixen arreu del territori dels Països Catalans. A Terrassa, Sabadell, Salt, Rubí o Blanes anteriorment "s'ha optat per donar la patada a la porta i fer efectiu el dret a l'habitatge." Unes mesures de fets consumats com les portades a terme a Andalusia, on s'estan fent reapropiacions similars, que allà les anomenen corralas.
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid