Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
GIBRALTAR
La Guàrdia Civil dispara en aigües de Gibraltar

Regne Unit va protestar aquest dimarts davant el Govern per una incursió il·legal de la Guàrdia Civil en aigües territorials de Gibraltar durant la qual es van produir trets

27/06/2013 Internacional

El secretari d'Estat britànic per a Europa, David Livington, va dir que va parlar amb el seu homòleg espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, "per protestar en els termes més enèrgics" per l'incident ocorregut diumenge "en aigües territorials britàniques de Gibraltar". "Durant una incursió il·legal per part d'un vaixell de la Guàrdia Civil, un agent de la Guàrdia Civil va disparar una arma", ha afegit Livington després de la reunió celebrada a Luxemburg, on els dos secretaris d'estat participaven en un consell d'assumptes generals."He deixat clar que descarregar un arma prop de Gibraltar és totalment inacceptable", ha afegit el secretari d'Estat britànic, precisant que va instar Méndez de Vigo a "investigar urgentment i a actuar perquè no torni a passar".

Espanya i el Regne Unit tenen un contenciós sobre la sobirania de Gibraltar d'ençà que durant la Guerra de Successió tropes angleses i catalanes van ocupar el petit territori situat a l'extrem sud de la península Ibèrica que finalment fou cedit a l'Imperi britànic el 1713 mitjançant el Tractat d'Utrecht. El govern espanyol reclama des de fa molts anys la devolució de l'estratègic enclavament, al·legant que trenca la unitat territorial del país, però el govern britànic es nega renunciar a la sobirania en contra de la voluntat dels gibraltarenys.

La tensió entre els dos països es va revifar l'any passat a causa d'un agreujament de la disputa pesquera, el que va donar lloc a diversos incidents entre patrulleres de la Guàrdia Civil i la policia gibraltarenya a les aigües on l'oceà Atlàntic es troba amb el mar Mediterrani. Londres va convocar al novembre a l'ambaixador espanyol, Federico Trillo, per demanar-li que Espanya detingués les "incursions provocadores" en aigües territorials britàniques, després de diversos incidents entre vaixells d'ambdós països a la zona, i Madrid va fer el mateix amb l'ambaixador britànic, Giles Paxman , per dir-li que els pescadors seguirien pescant en "aigües espanyoles". Durant aquests incidents els gibraltarenys feien servir banderes estelades per provocar a les patrulleres de la Guàrdia Civil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid