Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Esquerra espanyola
Llamazares diu que Garzón "mai" va encobrir tortures i afirma que "va lluitar per evitar-les"

El País ha publicat una entrevista sobre la possible entrada de Garzón a la política i IU ha iniciat una campanya en la seva defensa

24/05/2013 Política

El diputat d'Izquierda Unida Gaspar Llamazares ha afirmat aquest divendres que l'exjutge Baltasar Garzón "mai" va encobrir tortures sinó que "va lluitar per evitar-les i les va denunciar". 

Ho ha dit a través de Twitter en resposta a una pregunta de la periodista i autora del llibre "Et presento el jutge Garzón" Sònia Bagudanch. Tot i que Bagudanch l'ha respost aportant-li proves Llamazares no ha dit res més [vegeu la conversa].

Llamazares i Izquierda Abierta han iniciat aquest divendres una campanya en defensa de la participació política de Garzón en el marc d'una candidatura per a les eleccions europees del 2014, tal com analitza Bagudanch en un article. Campanya que han engegat coincidint amb la publicació a El País d'una entrevista a l'exjutge justament sobre política. 

A l'entrevista Garzón defensa la participació en política però descarta presentar-se a cap llista. Tot i així, Llamazares ha assegurat que compta amb ell. “És molt aviat per parlar de llistes. No s’ha de descartar res […] Ja veurem què passa en el futur perquè hi ha una situació molt canviant en la política d’aquest país […] No perdo les esperances”, ha assenyalat, tot donant la "benvinguda" a l'actual advocat de Julian Assange i avançar que Izquierda Abierta estrenyarà la relació amb ell.

Bagudanch destaca que Llamazares i Garzón han vist ja frustrada aquesta campanya amb l'anul·lació de la conferència de l'exjutge a Barcelona i es pregunta si es pot aconseguir el mateix en el terreny polític.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid