Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat policial
El Grup Barnils exigeix que obri una investigació sobre la detenció de Bertran Cazorla

En el comunicat es condemna qualsevol intent de coartar la llibertat fent ús de la violència i de l'abús d'autoritat.

17/06/2013 Comunicació

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), mitjançant un comunicat emès ahir, ha manifestat  el seu rebuig a la detenció del periodista de La Directa i col·laborador de Mèdia.cat Bertran Cazorla. Segons ha denunciat el propi periodista i han confirmat testimonis presencials, Cazorla ha estat detingut en interessar-se pel transcurs d'una actuació policial i posteriorment, sempre segons la versió del denunciant, hauria patit maltractaments a mans de diversos agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Nou de la Rambla de Barcelona.

En el comunicat es condemna qualsevol intent de coartar la llibertat fent ús de la violència i de l'abús d'autoritat. Ni la llibertat dels ciutadans ni tampoc el dret dels periodistes a informar i a requerir informació hauria de ser restringit per la força, i encara menys quan aquesta l'exerceix un cos policial.

Com a professionals en el món de la comunicació, en la nota, s'exigeix que els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior facilitin tota la informació necessària per esclarir els fets, atès que fins ara les dades que s'han ofert des del cos policial han estat poc transparents, contradictòries i incongruents. També emplaça el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, a comparèixer amb urgència per explicar quines han estat les motivacions de la detenció i del maltractament denunciat pel periodista. El Grup Barnils considera que cal investigar a fons els fets ocorreguts i cal prendre totes les mesures necessàries per evitar que casos de violència policial quedin impunes, inclosa la depuració de responsabilitats en l'àmbit policial i polític que siguin necessàries. Aquest és un cas molt greu que requereix de llum i taquígrafs per part de la policia de Catalunya.

Així mateix, el Grup remarca que aquest no és un cas aïllat i mostra de nou la seva preocupació per la proliferació d'actuacions policials que limiten el dret a la llibertat d'expressió i d'informació. Una actitud que es veu agreujada per les darreres actuacions dels responsables dels Mossos d’Esquadra més centrats a defensar de forma corporativa el cos de seguretat i a amagar informació que no pas a vetllar pels drets dels ciutadans, màxim objectiu de qualsevol cos policial.

Finalment, el GPRB mostra el seu suport al periodista Bertran Cazorla, autor d'un dels quinze reportatges de l'Anuari Mèdia.cat d'enguany. "La seva tasca compromesa amb el periodisme de qualitat és exemple per a tots els professionals del sector" afirma el col·lectiu.

Josep Anglada insulta Bertran Cazorla

Ahir, la pàgina del Facebook del grup antifeixista Unitat Contra el Feixisme reproduia uns missatges del Twitter del cabdill “identitari” Josep Anglada on insulta al periodista Bertran Cazorla. Al primer missatge del dirigent de PxC s'hi podia llegir “Tot el meu recolzament als Mossos d'Esquadra per la detenció de la rata de claveguera Bertran Cazorla”. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid