Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades ensenyament
L’IES Marratxí manté la tancada d'ençà el 25-A i s’allargarà fins al 9-M

Anima més centres a fer com ells i tancar-se fins la vaga educativa prevista pel 9 de maig

03/05/2013 Educació

La tancada que s’inicià el 25 d’abril té per objectiu informar els més de 1.000 alumnes que hi ha a l’institut sobre l’actualitat del sistema educatiu. Si durant aquell dia més de 148 centres secundaren la convocatòria de la plataforma Crida, només un, de moment, considerà l’acció prou important per allargar-la fins al pròxim dijous, segons informa el Diari de Balears.

També els estudiants es mostren contents de veure que exalumnes del centre i de l’IES Josep Maria Llompart, amb qui tenen més contacte, estan responent a la seva acció i ja s’han animat a acampar al centre alguna nit. El portaveu dels alumnes, Joan Servera, està convençut que de mica en mica més instituts prendran exemple del que ells fan per informar de quina és la situació del sistema educatiu i quin és el futur que els espera.

No és la primera vegada que aquest institut encapçala una acció en defensa de la qualitat educativa. Ara fa un any, quan el moviment Enllaçats per la Llengua arribà als centres per defensar la llengua pròpia a les aules, els marratxiners van ser els primers de posar un llaç quadribarrat a la façana, tot i que Educació els el retirà en diferents ocasions. Però la força de la comunitat no es deixà vèncer per la Conselleria i decidiren penjar un llaç de 70 metres al pati.

L’experiència de la tancada de l’IES Marratxí està sent tan positiva per a aquesta comunitat educativa que el seu director, Jaume March, anima altres centres a fer-ho. Alumnes, professors i pares tenen previst estar al centre de manera permanent fins dia 9 de maig, data en què està convocada una vaga en el sector educatiu.

Continuar la tancada

Com explicà el director de l’institut, “si fóssim més centres, millor. Ara bé, cada comunitat educativa té el seu ritme”. Iafegí que “tampoc cal imposar res, cada comunitat educativa que decideixi les seves pròpies accions”. Per ara, la Conselleria d’Educació no ha fet cap moviment i és que, segons March, “estan a l’aguait per si ens equivocam, però ho estam fent tots dins de la màxima legalitat”.

Associació d’Estudiants Lliures de Balears

D’altra banda, la varietat de l’alumnat també ha propiciat que un petit grup d’estudiants afins al Círculo Balear hagi decidit crear la seva pròpia entitat en defensa del castellà i el balear que porta per nom Associació d’Estudiants Lliures de Balears.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid