Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Impunitat feixista
Un nazi croat responsable de camps d'extermini va viure a Carcaixent 25 anys

Noves investigacions sobre la impunitat amb què comptava el criminal de guerra Vjekoslav Luburic, àlies "Maks El Carnisser", responsable del camp nazi de Jasenovac

08/05/2013 Comunicació

Un entrada a Antifeixistes.org se'n fa ressò. La investigació del periodista valencià Francesc Bayarri que va publicar l’any 2006 Cita a Sarajevo explicava la història del criminal de guerra Vjekoslav Luburic, conegut com "Maks El Carnisser", responsable del camp nazi de Jasenovac, on s’hi va assassinar vora 700.000 persones. Recentment Bayarri ha tingut accès a nova documentació que aporta encara més incògnites a la mort del criminal de guerra.

Aquest web apunta com uns arxius secrets dels nazis  qualificaven Luburic  de "sàdic extrem" i de "malalt mental", donada la seva crueltat.

Es dóna l'agreujant que Luburic continuà difonent les seues tesis nazis i ultranacionalistes croates des de l’exili, amb total impunitat des de l'Estat espanyol. Anys després va ser assassinat per un compatriota a Carcaixent, on va viure sota un nom fals emparat pel franquisme i amb la connivència de representants de l’Esglèsia catòlica. 

El passat mes de març la revista El Temps va dedicar un article a la investigació de Francesc Bayarri, escrit per l'autor, sobre el criminal nazi croat i les seves implicacions amb el règim franquista, i extensament sobre les circumstàncies de la seva mort. L'article “Jo sóc, gràcies a Déu, criminal de guerra”, s'hi explica que l’anàlisi de la documentació estudiada per Bayarri no hi ha dubte que el general croat va viure a l'aixoplut del règim franquista, protegit per les més altes instàncies de la dictadura i amb una identitat falsa. També que Luburic es va dedicar plenament des de la impremta que regentava a Carcaixent (Ribera Alta) a organitzar accions, contra el règim del mariscal Tito, president de la Iugoslàvia comunista, des de la fi de la segona guerra mundial fins la seua mort, el 1980.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid