Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premsa
L'ARA recull el testimoni de Diari de Balears

L’hereu de l’antic Baleares ha imprès avui el seu darrer exemplar en paper, tot i així, Dbalears.cat es mantindrà en la xarxa

22/05/2013 Comunicació

Avui es tanca una era del periodisme mallorquí. dBalears cedeix el testimoni als companys de l'Ara Balears, conscient de la importància que ha tingut com a primer mitjà de comunicació diari en català durant 17 anys, però també perquè tanca un cicle que des dels orígens, fa quasi 74 anys, segons explica DBalears.cat.

L'actual dBalears, fill de l'antic Baleares, té l'origen en un dels moments més difícils de tota la història contemporània de Mallorca. Va néixer el 13 de juliol del 1939, pocs mesos després que acabàs la Guerra Civil, fruit de la fusió dels rotatius Falange i El Día, aquest darrer propietat del financer Joan March. No serà fins al maig de 1996 que el rotatiu canvià de nom i en català.

"Ara Balears"

Però demà, s'obre una nova amb l'aparició als quioscs de l'Ara Balears. Ara bé, cal recordar que des de novembre de 2011, amb el dBalears, encartava una versió reduïda. En el seu manifest fundacional el nou diari es defineix com "un mitjà de comunicació modern, independent, rigorós i de qualitat" que també vol esdevenir, a més "un mitjà d'informació i anàlisi" i un "espai de pensament crític i per a la construcció d'alternatives".

Catalina Serra serà la directora i comptarà amb una redacció d'onze persones però que també tindrà una nodrida nòmina de col·laboradors. Entre les firmes illenques hi haurà la de l'actor Toni Gomilla, el músic Joan Miquel Oliver, els escriptors Llúcia Ramis i Guillem Frontera; les periodistes Cristina Ros i Marisa Goñi, el geòleg Climent Picornell, l'arquitecte Josep Quetglas o l'advocat Miquel Capellà.

dbalears.cat, en la xarxa

Amb l'aparició demà de l'Ara Balears, l'essència de Diari de Balears no s'esvaeix. dBalears.cat no faltarà a la cita diària amb els lectors a la xarxa. De moment, i fins al 24 de juliol, dBalears mantindrà el seu format actual, tot i que ja es treballa en un redisseny de la web que clourà en un nou producte digital orientat cap a l'anàlisi, l'opinió i la interacció amb els lectors. La seva participació serà cabdal en aquest nou projecte.

El diari posarà especial èmfasi en tots els temes relacionats amb l'educació, la llengua i el medi ambient. Amb el suport editorial del Grup Serra, els periodistes Antoni Agüera i Cristina Polls seran al capdavant en aquesta primera etapa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid