Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comunicació
ETV, la televisió comarcal del Baix Llobregat, celebra el seu 30è aniversari

"el més important, després de molts anys d’incertesa legislativa, és la concessió de la TDT i ser reconeguts com el tercer millor projecte de televisió de proximitat de Catalunya", apunta el seu director Frederic Cano

22/05/2013 Comunicació

Aquest 2013 es compleixen trenta anys des del naixement d’ETV, la televisió comarcal del Baix Llobregat. Coincidint amb l’aniversari, la cadena prepara l’inici d’una nova etapa, i per això farà un important punt i a part en la seva trajectòria.

El primer pas has estat renovar la seva imatge, amb un canvi de logotip, molt més modern i adaptat als temps actuals, però aquests es tan sols el primer pas de totes un seguit d’accions que realitzaran al llarg d’aquest any. L’edició d’un llibre i un DVD on es reculli tota la història de la cadena, amb un acte de presentació, el canvi de les instal·lacions per unes més àmplies i amb equipaments renovats i finalment una gran gala on a més de celebrar els 30 anys de la televisió , s’aprofitarà per presentar la nova programació de tardor.

Un punt i a part en el futur de la cadena

El director de la televisió, Frederic Cano, explica que “els 30 anys d’ETV serà un punt i a part en el futur de la cadena, aprofitant tots aquests canvis tant d’imatge com d’espais i tècnics, ETV donarà un salt qualitatiu en la oferta de continguts a l’audiència, continuant en la línia de servei públic i apostant per noves fórmules que permetin la participació i donin cabuda a totes les inquietuds de la nostra audiència”.

La televisió no va arribar a celebrar els seus 25 anys donada la situació general de crisi econòmica, però en els seus 30 anys no volen deixar passar l’ocasió, Frederic Cano afegeix que, “encara que la situació econòmica es més greu que fa 5 anys, ara, cal afrontar la situació amb optimisme i una actitud mental positiva, sinó no ens en sortirem ni com a mitjà ni com a país”.

30 anys d’història

La cadena va néixer l’any 1983, les seves primeres emissions en proves les va iniciar al mes de juny del 83. Durant els primers anys, va anar fent emissions esporàdiques, mentre buscava un lloc estable on ubicar el seu centre emissor i millorar la senyal de televisió. Va ser el 21 de setembre del 1986 quan va iniciar les seves emissions regulars, i sense interrupcions. A poc a poc es va anar consolidant amb programes i notícies de proximitat, inicialment a Esplugues de Llobregat, i un dels primers actes públics de l’emissora va ser la gala de presentació de programes de la temporada de tardor, l’any 1993.

Sense faltar al seu compromís amb la societat i els objectius de formar, entretenir i sobretot informar de l’actualitat al Baix Llobregat, un punt significatiu en la història de la cadena va arribar l’any 1995, quan va informar de primera mà dels successos al conflicte dels Balcans. Dos equips de l’emissora es van desplaçar a Sarajevo per portar els aliments recollits a Esplugues de Llobregat. L’any 1997, amb la celebració dels primers premis “El Pont d’Esplugues”, ETV va ser galardonada amb el premi de comunicació.

La televisió s’aniria consolidant i al 2001 va engegar el nou centre emissor, que va permetre l’extensió de cobertura fins a Pallejà, Molins de Rei i Cervelló. Així doncs, només faltava arribar al Baix Llobregat Nord. La televisió va anar creixent i va adquirir l’àmbit comarcal en el qual es desenvolupa actualment. El darrer canvi substancial va arribar coincidint amb el vintè aniversari, l’any 2003, quan ETV va ser pioner al món, en l’ús dels sistemes d’edició DVLINCE pels serveis Informatius. Alhora es van inaugurar unes noves instal·lacions molt més àmplies i modernes, on es troba actualment.

Si ETV va ser una de les primeres televisions comarcals de Catalunya, l’any 2006 amb la concessió de la TDT-Local, va obtenir la tercera millor puntuació de tots els projectes de televisions locals presentades a Catalunya, i com no el millor projecte per al Baix Llobregat. L’expansió va arribar, en aquest moment, amb els reptes que la digitalització permetia al món comunicatiu. I recollint la mateixa vocació d’informació de proximitat va néixer al 2007 E-digital, el primer diari digital del Baix Llobregat.

L’any 2008 ETV va ser premiada amb el premi Joan Coromines que organitza la CAL – Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana.

L’abril del 2010, va néixer el setmanari de pagament del Baix Llobregat i l’Hospitalet, el 30º, que actualment és gratuït i es pot trobar mensualment per molts establiments del Baix Llobregat. Les darreres passes les va donar l’any 2011, amb l’obertura al món digital. A través d’oferir els continguts d’ETV en una plataforma web de “Televisió a la Carta” qualsevol ciutadà pot seguir, des d’on sigui, tots els continguts.

Actualment tots els programes es poden consultar també on line i també amb els dispositius mòbil. Amb aquest 2013 la web quedarà renovada, amb un nou disseny i continguts. Pel director de la televisió, Frederic Cano, hi ha hagut molts moments especials al llarg dels darrers trenta anys, però posats a destacar, "el més important, després de 23 anys d’incertesa legislativa, és la concessió de la TDT i ser reconeguts com el tercer millor projecte de televisió de proximitat de Catalunya".

 

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid