Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
Girona acollirà l’estrena de "Guanyarem", un documental sobre l’activista i advocat Sebastià Salellas

La peça construeix un relat sobre el seu pensament, la seva professió i la ideologia d’esquerres que va pregonar fins la seva mort

20/05/2013 Comunicació

El periodista Lluc Salellas, el realitzador audiovisual Marc Planas i el director de cinema Lluís Galter presentaran el proper dissabte 25 de maig el documental "Guanyarem". La peça, que repassa la trajectòria de l’advocat i activista empordanès Sebastià Salellas mort just ara fa 5 anys a causa d’una malaltia hepàtica, és també una reflexió sobre una generació d’activistes que es van il·lusionar amb l’arribada de la democràcia però que anys després, decepcionats amb el sistema, van recuperar la seva vessant més reivindicativa per la necessitat que tenien de continuar lluitant per transformar el seu entorn.

El documental, que inclou imatges i fotografies inèdites de Sebastià Salellas, construeix un relat sobre el seu pensament, la seva professió i la ideologia d’esquerres que va pregonar fins la seva mort a través d’entrevistes al seu fill i advocat, Benet Salellas, la seva germana i mestra, Rosa Maria Salellas, la seva cunyada i administrativa, Pilar Vilar, l’advocat i amic, Joan Sureda, el filòsof i amic, Josep Maria Terricabras, la periodista, Mònica Terribas, l’ex-alcalde de Girona i amic, Quim Nadal, la Consellera d’Ensenyament i ex-parella, Irene Rigau, el periodista , cooperativista i diputat de la CUP, David Fernàndez, el professor i detingut en l’Operación Garzón el 92, Ramon Piqué, i el militant dels moviments socials gironins, Joan Pujolàs.

5è Memorial Sebastià Salellas

"Guanyarem" es preestena aquest dissabte al Cinema Truffaut (cal invitació) de Girona. La mateixa sala acollirà la presentació pública del documental el dimarts 28 de maig a les 22h. Posteriorment, el documental serà presentat a Viladamat, poble natal de Sebastià Salellas (31 de maig), al Casal Independentista El Forn de Girona (8 de juny) i a l’Ateneu Layret de Barcelona (14 de juny). Les presentacions de "Guanyarem" formen part del 5è Memorial Sebastià Salellas que inclou altres activitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid