Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TMB
TMB pagaria més de 2 milions d’euros per cobrir les espatlles a CCOO, UGT i SIT

TMB es planteja pagar dos milions d’euros a treballadors de CCOO, UGT i SIT com a danys i perjudicis d’un dret a descans que no van voler denunciar.

13/04/2013 Economia

El 19 de març el Tribunal Suprem sentenciava que la Direcció d’autobusos de TMB havia de pagar més d’un milió d’euros a 672 conductors i conductores que han anat guanyant judicis durant 5 anys denunciant que se’ls negaven es 15 minuts de descans.
Per recordar l’evolució dels fets, en un primer moment va ser CGT que va denunciar aquest impossibilitat de descans, que no va ser ratificada per CCOO ni UGT, tot i que l’Assemblea General de treballadors i treballadores hi havia votat a favor.


Seguidament, 672 conductors afiliats d’ACTUB, BS, CGT, COS i PSA van decidir denunciar la quantitat econòmica en concepte de danys i perjudicis per no haver pogut fer el descans durant dos anys.
Per altra banda, es treballadors afiliats a CCOO, UGT i SIT van optar per no denunciar, i, com a conseqüència, el Tribunal Suprem no els ha tingut en compte. A més, els delegats sindicals de CCOO, UGT i SIT ja havien pactat feia anys que els conductors no tindrien aquests 15 minuts de descans.


Ara, la Direcció de TMB s’adona que els sindicats de CCOO, UGT i SIT poden perdre pes entre la plantilla si els afiliats no perceben la mateixa quantitat. Per tant, TMB es planteja pagar més de dos milions d’euros que no són exigits legalment.
Des de la Coordinadora Obrera Sindical de TMB, es denuncia que aquesta despesa de dos milions d’euros és un gest de malbaratament de diners públics amb motivacions clarament polítiques, que no lligaria ni amb la constant reducció de serveis d’autobusos ni amb la pujada progressiva de preu dels bitllets. Aquesta gestió deixa veure la ideologia política des dirigents de l’empresa (CiU i PSC).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid