Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'ACN podria estar patint un ERO encobert

El nou director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Josep Maria Claveguera, està executant a un ritme frenètic el desmantellament de l'agència pública de notícies. Segons ha informat el comitè d'empresa, Claveguera va rescindir la setmana passada el contracte a quatre dels corresponsals internacionals que tenia l'empresa, aprofitant unes condicions contractuals que els feia més vulnerables a qualsevol reestructuració, i aquest dilluns ha estat el torn del cap de societat, Oriol Burgada.

Aquests quatre nous acomiadaments se sumen al també acomiadament de dos treballadors 15 dies enrere i a la no renovació de tres periodistes més a causa d'una instrucció que impedeix fer nous contractes indefinits a l'empresa.

30/05/2011 21:25 Comunicació
Tenint en compte aquestes dades i també la dimensió de la plantilla de l'ACN, el percentatge d'acomiadats aquest 2011 ja supera el 10% del nombre de treballadors que l'empresa tenia en data d'1 de gener. A més, també s'ha optat per no substituir les dues baixes voluntàries que s'han produït aquest any, ni tampoc les tres baixes que es van anar produint en el darrer semestre del 2010, que també va registrar un acomiadament més. Amb tot això, la reducció de la plantilla des de l'estiu passat fins el moment actual és de 15 treballadors.

Per aquest motiu, el Comitè d'Empresa de l'Agència Catalana de Notícies alerta que es podria estar donant un Expedient de Regulació d'Ocupació encobert, malgrat que la nova direcció es va comprometre que la retallada pressupostària a l'empresa afectaria el mínim a la plantilla actual de l'ACN, per tal que no fossin els treballadors els únics que patissin les retallades que s'estan practicant a les empreses públiques.

El Comitè d'Empresa vol expressar la seva oposició a aquest pla d'austeritat i qualifica d'e"xcessives i escandaloses" les retallades que estan patint els treballadors de l'ACN. Cal recordar que a més a més els treballadors de l'ACN estan establerts en la més absoluta il·legalitat, en no tenir conveni propi tot i ser una empresa pública, i que a més a més, acumulen tres anys de congelació salarial.

En aquest sentit, el sindicat CCOO denuncia que aquesta substancial reducció de la plantilla farà que es ressenteixi la qualitat del servei ofert per l'Agència Catalana de Notícies. Cal recordar també que la singularitat de l'Agència, on un sol periodista elabora les notícies en tots els formats, fa que el nivell de productivitat per treballador estigui actualment en màxims i no deixa massa marge de millora.

És per això que el Sector de Mitjans de Comunicació de la FSC de CCOO considera que qualsevol sortida davant les retallades pressupostàries imposades a les empreses públiques de la Generalitat, on s'inclou l'Agència Catalana de Notícies, ha de passar per unes bases de negociació sòlides amb els representants legals dels treballadors i tenint com a màxima prioritat el manteniment total de la plantilla.

Per saber-ne més:

El Govern comença a desmantellar l'Espai Català de Comunicació 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid