Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLengua
"Enllaçats" denunciarà a l'Europarlament el menyspreu del govern espanyol vers el català

Representants dels Països Catalans es reuniran al País Valencià per acabar de perfilar la iniciativa

09/04/2013 Llengua
Acte d'Enllaçats per la Llengua a Barcelona Acte d'Enllaçats per la Llengua a Barcelona

Enllaçats per la Llengua té previst anar al Parlament europeu a denunciar a denunciar el menyspreu del govern espanyol cap a la llengua catalana. Durant aquest mes d'abril, els representants dels Països Catalans tenen previst reunir-se al País Valencià per concretar com exposar a Brussel·les, durant el tercer trimestre, el que passa a l'Estat espanyol amb les llengües minoritàries, segons informa Diari de Balears.

L'atac a les comunitats amb llengua pròpia que suposarà la posada en marxa de la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) motivà que des de Balears s'impulsàs un moviment de resistència comú a tots els Països Catalans, liderat per Enllaçats per la Llengua, que ara vol exportar la seva lluita a la resta dels territoris de parla catalana. L'atac més imminent per part del Ministeri d'Educació serà el que inclou per al català la llei Wert, que és relegar a un quart lloc les llengües pròpies. Això amenaça de ple el model d'escola en català, tal com està recollit en l'actual esborrany de l'avantprojecte.

El mes de desembre passat s'iniciaren els primers contactes interterritorials entre les comunitats amb llengua pròpia que veuen amenaçada la seva presència lingüística als centres educatius tal com la coneixem actualment.

Ja el 12 de març el malestar per la situació de les llengües pròpies es deixà sentir al Congrés dels Diputats, on els membres d'Enllaçats, acompanyats de CIEMEN, Kontseilua i A Mesa pola Normalizacion Lingüística exposaren als diputats de diferents formacions, a excepció del PP, com creuen que afectarà la llei Wert les seves comunitats lingüístiques.

El 9 de març, tots els territoris de parla catalana s'enllaçaren per primera vegada per dir prou a les agressions a la llengua pròpia que s'estan patint. Una cinquantena d'actes, de Perpinyà a Elx i de Fraga a l'Alguer, passant per les Balears, serviren per mostrar la unitat que existeix als diferents territoris per lluitar per una mateixa causa: la llengua pròpia. Segons l'entitat, "la participació i la repercussió obtingudes reforcen la nostra voluntat de continuïtat i de treballar en noves accions que garanteixin el respecte i la pervivència del català en tota la seva riquesa de variants, i el nostre futur com a poble".

De moment, s'han aconseguit 6.000 signatures a favor del manifest Enllaçats per la llengua i l'adhesió de més de 700 indicats a aquesta causa. Ara la passa següent és anar a denunciar davant del Parlament europeu el que ocorre a l'Estat espanyol.

Valora
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  7. Fora fatxes del Fossar
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Manifestació a Maó per la pau i contra les bases de l'OTAN
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid