Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa del territori
Jóvens posa en marxa la tercera bicicletada per les Terres de l’Ebre

Emmarcada dins d’un ambient lúdic i festiu no hi faltarà el component de reivindicació i de donar a conèixer les resistències i alternatives que s’estan teixint arreu de les terres ebrenques.

18/03/2013 Territori
Cartell de la 3a Bicicletada Cartell de la 3a Bicicletada

Sota el lema “Teixint resistències i alternatives a cop de pedal”, Jóvens de les Terres de l’Ebre organitza conjuntament amb diferents col·lectius del territori la  3a  bicicletada que Jóvens de les Terres de l’Ebre durant el 28, 29 i 30 de març.

L’objectiu de la bicicletada és trobar-se i conviure en los diferents col·lectius i entitats que lluiten pels drets socials i la defensa del territori, per posar plantejaments en comú i avançar plegats cap a un futur digne a les nostres terres. Com també, denunciar tots los projectes especulatius que exploten els recursos naturals i l’escassa democràcia en que es duen a terme.

El recorregut previst ens permetrà recórrer tres de les comarques ebrenques, sortint des de la Terra Alta i arribant fins al Montsià. Los pobles i llocs on hi farem parada seran: el Pinell de Brai, Aldover, Tortosa, Coll de l’Alba, Lo Maset de Deltebre i Ulldecona.

Entre totes les activitats de debats, turisme, mostres de cultura popular i concerts que es realitzaran durant aquests tres dies de recorregut destaquem la cercavila reivindicativa pels nostres drets democràtics, socials i laborals, que tindrà lloc el dijous 28 pels carrers de Tortosa organitzat amb la PAH, el 15M, el Panxampla i Arran.

La demanda d’un transport públic i de qualitat també tindrà cabuda a la bicicletada i el dia 30 es farà una acció de “No vull pagar, que compta amb el suport de la Plataforma Trens Dignes, al mitjà de transport ferroviari.

Tractarem també l’agressió mediambiental del sistema d’extracció d’hidrocarburs anomenat “fracking” amb una xerrada a Ulldecona, ja que part de les nostres terres estan amenaçades per aquest mètode.

El preu de la inscripció dels tres dies és de 30 euros, el qual inclou totes les menjades, espai per a dormir, assistència tècnica per a les bicicletes i l’entrada del concert final. S’ha buscat fer un preu ajustat el màxim possible per evitar l’exclusió de cap persona segons els seus condicionants econòmics. Totes les activitats però, queden obertes a tothom qui es vulgui afegir, ni que no faci el seguiment complet de la bicicletada.

Les inscripcions i tota la informació detallada del recorregut i activitats el podreu trobar a la pàgina web: http://www.bicicletada.jovensebre.org/ I també dos vídeos que s’han realitzat amb la col·laboració de SantsTV, especials per aquesta tercera edició.

Organitzar tota aquesta “moguda” però, no seria possible sense el gran nombre de col·lectius i entitats que hi participen i col·laboren: Centre Social Autogestionat Lo Maset , Casal Popular Panxampla, Acampada Tortosa 15M, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Terres de l’Ebre (PAH), Arran Terres de l’Ebre, Associació AMICS d’Ulldecona, CSA Can Vies, Centre d’Interpretació del Bosc de Ribera d’Aldover, Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Plataforma per la Salut de les Terres de l’Ebre, Plataforma AntiFracking de les Comarques de Castelló, Celler Cooperatiu del Pinell de Brai, Ajuntament d’Aldover.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid