Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jóvens Tarragona: coordinar les accions provinents de la zona centre del país

Convoquen una xerrada el proper dimecres  a les 19,30 a l’aula 501 del Campus Catalunya de la URV a Tarragona sobre el cementeri nuclear i el pla de conca de l’Ebre amb la intervenció dels portaveus de la Coordinadora Anticementiri Nuclear CANC i de la PDE.
L’assemblea de jóvens de les Terres de l’Ebre a Tarragona (Jóvens Tarragona) es presenta com un col·lectiu que pretén coordinar les accions de les xiques i xics provinents de la zona centre dels Països Catalans que estudien o treballen al Camp.

08/03/2010 02:01 Territori
La idea sorgeix arran d’una reunió convocada des de la Plataforma de Defensa de l'Ebre (PDE) el passat mes de desembre, adreçada als jóvens que estem fora de les nostres terres, i en la que se’ns demana iniciar contactes amb col·lectius de la resta del Principat de cara a engegar mobilitzacions en defensa del territori. En una reunió posterior celebrada a Tarragona, es decideix formalitzar-se com a Jóvens Tarragona.

En primer lloc, es planteja com a problema principal les incongruències en la redacció dels nous plans hidrològics de conca, i en concret del pla hidrològic de la conca de l'Ebre on no s'especifica quins han de ser els cabals mínims de cada tram del riu i que pot posar en perill la conservació del Delta de l'Ebre. Altres projectes ja engegats, com els regadius Xerta-Sènia i Segarra-Garrigues que, més que canals de reg, són minitransvasaments encoberts cap a Castelló i Barcelona, poden afectar el manteniment d’un cabal ambiental del riu i uns sediments suficients.

Tanmateix, no pensem centrar els nostres esforços només en la temàtica hídrica, sinó en tots els problemes derivats del model territorial imposat, relacionats amb l’especulació i la destrucció del territori.

Així, des del nostre col·lectiu podem tractar temes com el cementeri de residus radioactius, el dipòsit submarí de gas natural davant la costa d’Alcanar i Vinaròs, el macroabocador de Tivissa, o la massificació eòlica de la Terra Alta i la Ribera d’Ebre. Aquests projectes tindran com a conseqüència la destrucció del paisatge, hipotecaran el futur de les nostres terres, i s’allunyen dels models sostenibles que reivindiquem des de Jóvens Tarragona.

Actualment no ens trobem davant d’un macroprojecte com en els temps del Plan Hidrológico Nacional del PP, sinó que ens amenacen moltes petites actuacions, llançades des diferents administracions, davant les quals és difícil mobilitzar a un gran nombre de persones. Tots els petit projectes sumats, però, tenen l’efecte d’un gran projecte devastador

Aquest col·lectiu no pretén ser localista, i entenem que les problemàtiques que afecten el nostre territori tenen un abast molt més gran. Plantegem una qüestió d’equilibri territorial, i no demanem per als altres el que nosaltres no volem.

Així, ens donem a conèixer per tal d’oferir la col·laboració a la resta de col·lectius, centres socials, ateneus o assemblees del Camp que treballen pel territori.

Tammateix, us informem que estem preparant una xarrada sobre el cementeri nuclear i el pla de conca de l’Ebre, on intervindran portaveus de la Coordinadora Anticementiri Nuclear CANC i de la PDE. Serà el proper dimecres dia 10 de març a les 19,30 a l’aula 501 del Campus Catalunya de la URV, a Tarragona. Preguem que en feu difusió i us invitem a assistir-hi.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid