Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acció dels Jóvens de les Terres de l'Ebre a l'estand del Departament d'Agricultura

Avui divendres 2 de maig, un grup d’activistes de Jóvens de les Terres de l’Ebre han ocupat l’estand del Departament d’Agricultura a la Fira Expoebre per a denunciar la política transvasista del govern de la Generalitat, i particularment la gestió d’este Departament. Tres joves s’han encadenat mentre altres activistes canviaven el rètol de l’estand per un que deia: GESTIÓ MERCANTIL DE RECURSOS NATURALS S.A..

 

03/05/2008 00:30 Territori

Segons informa el bloc dels Jóvens de les Terres de l’Ebre durant l’acció s’han repartit octavetes en forma de bitllets, simbolitzant la mercantilització del territori i els recursos, així com tríptics informatius.

 Segons els activiestes, amb aquesta acció s’ha volgut denunciar la responsabiltat que té este Departament de la Generalitat en tota la gestió de la sequera, ja que continua promovent nous regadius que només beneficien els grans negocis especulatius. Aquest col.lectiu ha deixat clara així l'oposició al Canal Xerta-Sènia i el Canal Segarra-Garrigues, portes de futurs transvasaments i la denúncia que enlloc de fer polítiques que garanteixin el futur de la pagesia i defensar-la davant els interessos del mercat, el Departament d’Agricultura té una actitud populista i es dedica a prometre aigua com a única solució a la crisi del sector.

Igualment, denuncien que en aquest estand denunciat amb l'acció mediàtica d'avui s'han repartit tríptics sobre la campanya que s’ha fet des del Govern i que enlloc de servir per a conscienciar sobre la manca d’aigua i la necessitat de fer-ne un ús responsable. En definitiva, que ha servit per a convèncer que els transvasaments són la única solució a l’actual situació.

Cal destacar que enguany no hi ha hagut estand del Departament de Medi Ambient a la Fira Expoebre, com era habitual. Aquesta coincidència ha estat atribuïda a la de la covardia d’una classe política que enlloc de treballar pel territori l’està hipotecant a interessos empresarials tot amagant-se de les crítiques de la població.

Demà dissabte 3 de maig Jóvens de les Terres de l’Ebre ha convocat una altra acció a les 19:00h  davant la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre (C/ Montcada, Tortosa). Tal i com han manifestat, pretenen tornar a denunciar la nul·la utilitat d’aquest organisme, que no ha servit per a defensar el territori davant les diferents agressions.

Per saber-ne més:

La Plataforma en Defensa de l'Ebre denuncia les maniobres de distracció del govern Llibertat.cat

L'Assemblea Pagesa de Catalunya no accepta cap transvasament Llibertat.cat

 LA CUP: "els transvasaments no són la solució". Llibertat.cat

Vuitanta vuit camps de golf al sud de l'Albera. Llibertat.cat

Dossier sobre l'amenaça del golf. El Tems 14.08.07

El golf consumeix la mateixa aigua que 20 milions de caps de bestiar. Directa núm 86 

La CUP de Lleida en contra del transvasament del Segre i anuncia mobilitzacions. Llibertat.cat

"No s'està gestionant la sequera amb honestedat: transvasaments i desenvolupament de nous regadius". Llibertat.cat

El tripartit projecta transvasaments desmuntables mentre subvenciona la neu artificial. Llibertat.cat

Denuncien el transvasament encobert de la venda d'aigua de Tarragona a Barcelona. Llibertat.cat


Torna el PHN? Llibertat.cat

Les plataformes ebrenques convoquen una manifestació dissabte contra les agressions al territori Llibertat.cat

Més d'un miler de persones es manifesten a Tortosa en defensa del territori Llibertat.cat

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid