Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Jóvens de les Terres de l'Ebre denuncia a Barcelona la massificació eòlica

Diversos activistes de Jóvens de les Terres de l'Ebre s'han encadenat aquest dijous al matí a la seu barcelonina de la Conselleria d'Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya per donar a conèixer "la lluita de la Terra Alta pel seu futur" així com per convocar a la concentració prevista per dissabte a les 12 del migdia a Corbera d'Ebre. Els joves activistes han estat desencadenats pels Mossos d'Esquadra i divendres a primera hora del matí hauran de presentar-se a declarar als jutjats.
 

05/12/2008 00:02 Territori

En el manifest elaborat per l'ocasió, des d'aquesta organització juvenil, nascuda a redós de les mobilitzacions contra el Plan Hidrológico Nacional, es denuncia el pla energètic que està desenvolupant el govern principatí, sota la direcció del Departament d'Economia i Finances.

Jóvens de les Terres de l'Ebre reclama la "paralització" de les obres per a la construcció de diferents centrals eòliques i les corresponents línies d'evacuació. Denuncien que aquestes s'estan duent a terme de manera "il·legal" alhora que suposen la destrucció de diferents vestigis de la Batalla de l'Ebre que requereixen ser catalogats abans de prosseguir amb qualsevol obra. Pancarta al·lusiva a la proliferació de molins de ventJosep Sabaté, un dels joves participants en l'acció, ha denunciat precisament que aquestes es realitzin de pressa i corrents tot i les denúncies presentades, i ressalta que el Parc Eòlic en construcció a la població de Corbera d'Ebre s'està realitzant damunt d'una fossa comuna.

Més enllà de la crítica als models energètics basats en els combustibles fòssils, el comunicat denuncia també els interessos privats que s'amaguen rere la proliferació de l'energia eòlica a les Terres de l'Ebre. Segons Jóvens, empreses i administracions en realitzen una implantació "insostenible i antiecològica", basada en interessos econòmics privats, allunyada dels models enèrgetics "racionals i equilibrats" que defensen.  

Jóvens, finalment, denuncia també que les Terres de l'Ebre estiguin esdevenint un simple territori "per a fer energia", superior a la que necessiten, hipotecant el futur de les diferents comarques i de les incipients iniciatives relacionades amb el turisme rural i la preservació de l'entorn. En aquest sentit, Josep Sabaté afegeix que el 80% de l'energia eòlica que s'obté al principat prové de la Terra Alta.


 

 


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid