Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
La Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus es presenta URV
22/01/2013 Salut
Membres de la taula en defensa de la sanitat pública Títol de la imatge Membres de la taula en defensa de la sanitat pública Títol de la imatge

La Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus es presenta públicament demà a les 8 del vespre a l'Aula
Magna de la Facultat de Medicina de la URV. Després de mesos realitzant taules de recollides de signatures als diferents centres sanitaris de la ciutat (Hospital Sant Joan, CAP St. Pere, CAP Horts Miró, CAP Llibertat...), i d'haver recollit unes 2000 signatures d'usuaris, usuàries, treballadors i treballadores de la sanitat pública.

La Taula, neix com una plataforma de trobada de professionals i usuaris i usuàries de la sanitat, preocupades pel procés encobert de privatització del sistema sanitari públic, a través de les retallades pressupostàries, de la reducció de personal, de l'augment de la presència de les mútues als centres sanitaris públics... una situació que és especialment preocupant a les nostres comarques, les quals encapçalen el ranking de màxim creixement de les mútues privades a nivell estatal.

Després de l'èxit d'assistència en la projecció del documental "La Salut, el negoci de la vida", la Taula Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus, ha organitzat un acte a l'Aula Magna de la Facultat de Medicina de la URV a Reus, on pretenen donar veu als col·lectius més perjudicats per la privatització de la sanitat pública. Hi prendran la paraula representants de les associacions de veïns i veïnes, de les associacions de malalts, dels treballadors i treballadores de la sanitat pública... i, com no podria ser d'altra manera, tancara el torn de parlaments els i les representants de la Taula
Ciutadana en Defensa de la Salut Pública de Reus.

Edu Beas, en representació dels treballadors i treballadores de la sanitat, i Carlos Iaquinandi, en representació dels usuaris i usuàries, s'han mostrat molt preocupats per la situació actual de la sanitat pública. Per aquest motiu, han destacat que la creació d'aquesta taula, neix amb l'objectiu "d'agrupar forces entre treballadors i treballadores i usuaris i usuàries, ja que la defensa del sistema sanitari públic només depèn de nosaltres". A més, han posat l'accent en que "les retallades que hem vist fins ara, només són l'avanç d'un profund procés de desmantellament de la sanitat pública i de la privatització d'aquesta, acabant amb el model públic que tants anys de lluita ens ha costat".

Els propers actes previstos són

El proper dilluns a les a les 18h a la sala d'actes de l'Hospital de Sant Joan de Reu: Projecció del documental “La Salut, el negoci de la vida”, amb l’autor del documental, Josep Cabayol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid