Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Comença la 14a edició del Correllengua amb l'homenatge Espriu en el 25è aniversari de la seva mort

La Coordinadora d’Associacions per la Llengua (CAL) mostrarà el seu rebuig a la sentència de l’Estatut en l’acte d’inici a Arenys de Mar aquest dissabte al vespre

Davant la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, que afecta especialment l’àmbit de la llengua, la CAL)aprofitarà l’acte d’inici del Correllengua 2010, que tindrà lloc aquest dissabte a dos quarts de vuit del vespre a Arenys de Mar, per denunciar que el dictamen deixa el català en una situació d’indefensió respecte el castellà.

02/07/2010 14:30 Llengua

L’entitat posa com exemple que s’hagi tombat l’article que defensava que el català fos la llengua preferent en els mitjans de comunicació i administracions de titularitat pública. Més enllà de la sentència, el poeta Salvador Espriu serà el gran protagonista del Correllengua 2010. Aprofitant el 25è aniversari de la seva mort, CAL ret tribut en l’edició d’enguany al poeta arenyenc perquè sempre es va mantenir fidel a la llengua i la cultura catalanes en l’època més fosca per a Catalunya.La seva extensa obra n’és el millor testimoni.

L’acte d’inici del Correllengua es realitzarà a la plaça de l’església d’Arenys de Mar amb una caminada popular fins al cementiri, font d’inspiració d’Espriu. Allà, l’alcalde d’Arenys de Mar, Ramon Vinyes, donarà la benvinguda als assistents. Acte seguit, el responsable de comunicació de la CAL, Jaume Marfany, farà un breu parlament sobre el Correllengua i la figura de Salavdor Espriu.

La lectura del manifest del Correllengua, elaborat per la periodista i escriptora Patrícia Gabancho, i l’encesa de la flama de la llengua donaran pas a l’espectacle poètic-musical El Minotaure i Teseu amb música de Dídac Rocher, coreografia d’Ada Obrador i interpretació de Lucía Coll.

La cloenda de l’acte anirà a càrrec del president de la CAL, Pep Ribas. 

Per saber-ne més:

El Correllengua 2010 s'inicia amb un homenatge a Salvador Espriu a la localitat d'Arenys de Mar 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid