Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lletres
Homenatge al poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel

És la primera activitat en record a l'escriptor organitzada conjuntament per l'OCB, la UIB i l'IEC 

05/01/2013 Cultura
Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913 - El Brull, Osona, 1938) Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913 - El Brull, Osona, 1938)

Avui, a les 11.30 hores, en el cementiri de Palma, davant la tomba del poeta Bartomeu Rosselló-Pòrcel, es farà un acte commemoratiu del 75è aniversari de la seva partida de Mallorca. L'escriptor Antoni Serra serà l'encarregat de pronunciar el parlament de record i homenatge.

L'acte és organitzat pel Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UIB, l'Obra Cultural Balear i l'Institut d'Estudis Catalans, delegació de Palma, que han constituït un grup de treball, obert a altres incorporacions, amb la finalitat de difondre al llarg d'aquest any l'obra i la personalitat del poeta amb motiu del centenari del seu naixement. Les tres entitats han decidit nomenar el poeta Xavier Abraham coordinador de les activitats.

Bartomeu Rosselló-Pòrcel (Palma, 1913 - El Brull, Osona, 1938), va estudiar Filosofia i Lletres a Barcelona i va preparar el doctorat a Madrid, on es va preocupar de la incorporació de la literatura de les illes Balears als corrents peninsulars. El recull "Imitació del foc" (1938) representa la culminació de la seva trajectòria poètica. Convençut del rigor formal, hi va assimilar tècniques foranes (des de Góngora a Valéry) i va aconseguir una llengua concisa i vibrant alhora.

Va morir de tuberculosi als vint-i-cinc anys i l'impacte de la seva obra, breu però densa, va ser considerable en els autors joves de la generació de la guerra (Salvador Espriu, Josep Palau i Fabre). Posteriorment, rapsodes i cantants, com Maria del Mar Bonet i Celdoni Fonoll, entre d'altres, han recitat o musicat els seus poemes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid