Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Investigació
Torrente, un agent de la policia secreta infiltrat al Fossar de 1987

Luis Torrent, inspector de la Brigada Político-Social de la policia, va inspirar el personatge de Torrente. Unes fotos mostren la infiltració de l'agent a manifestcions independentistes als 80

27/12/2012 Política
José Luis Torrente, l'inspector caspós, extravagant i corrupte, seguidor del cantant Fary i fanàtic del Club Atlético de Madrid, existeix en realitat i actualment viu jubilat a Empúriabrava, amb 72 anys d'edat i una salut delicada.

Torrente, el personatge que Santigo Segura va portar a la pantalla amb diverses comèdies, va ser pres de la realitat: es tracta de l'inspector Luis Torrent, el seu nom real, que va pertànyer a la Brigada de la Policia Nacional espanyola especialitzada en la vigilància de grups independentistes i l'esquerra radical durant els anys vuitanta. A la meitat dels anys noranta es va jubilar precipitadament, després d'un escàndol relacionat amb prostíbuls i corrupció junt al comissari Gordillo, i ara viu retirat a la població de la Costa Brava. Torrent no ha volgut fer cap declaració i ha declinat per telèfon la idea d'explicar les seves incursions d'espionatge a les concentracions i actes independentistes.

Aquest inspector de la policia secreta va exercir de policia corrent de carrer durant els anys setanta a la ciutat de València, però va ser ascendit a inspector l'any que el PSOE va guanyar les eleccions a l'Estat, el 1982. Aleshores va ser destinat a Barcelona, a la Brigada IV, encarregada dels moviments polítics dissidents. Va ser una cara força coneguda a les manifestacions i especiament present als incidents, com l'incendi d'una paradeta del PSC-PSOE a les Rambles de Barcelona el 1983, quan va ser detingut per la Guàrdia Urbana mentre aprofitava la confusió per robar revistes eròtiques a un quiosc proper. També va provocar algun incident al Camp Nou, el més sonat durant el partit entre el Club Atlético de Madrid i el Barça el 1989, quan malgrat estar de servei es va enfrontar al afeccionats del Barça.

La inspiració del personatge de Segura es va produir a partir d'una trobada d'un guionista cinematogràfic amb aquest inspector de la policia espanyola en un Karaoke de baixos fons de Barcelona. Torrent i el guionista van mantenir una llarga conversa i tots dos es van fer una foto amb una polaroid al local, imatge que va immortalitzar el personatge: a partir de la foto i de la descripció feta pel guionista Segura va construir el personatge de José Luis Torrente, que anys després va esdevenir un èxit als cinemes.

A la fotografia realitzada al Passeig del Born (Fossar de les Moreres) de Barcelona Luis Torrent apareix entre la multitud mentre realitzava una tasca d'infiltració. Aquesta fotografia correspon a l'acte del Fossar de l'any 1987.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid