Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retallades
Més d'una desena d'hospitals se sumen a la tancada de Sant Pau

S'inicia una jornada de protestes en una desena d'hospitals d'arreu de Catalunya en contra de les retalles. Alguns d'aquestes mobilitzacions esdevindran tancades indefinides com la de Sant Pau.

12/12/2012 Res-pública

Avui, treballadors de més d'una desena d'hospitals de Catalunya realitzaran una jornada de protestes de 24 hores. Alguns d'aquests centres es podrien sumar-se a tancades indefinides com la que protagonitza l'hospital de Sant Pau des de fa 13 dies.

Així, els treballadors de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell ja han passat dues nits acampats al vestíbul del centre i han anunciat que la tancada és indefinida. En aquesta línia,  hi ha la possibilitat que els treballadors del Vall d'Hebron i del Clínic també s'hi sumin.

Tancada a l’Hospital Clínic

La plantilla del Clínic engegarà la protesta a les 11 h al vestíbul del centre. El comitè dels treballadors denuncia que la Generalitat i els gestors del Clínic volen canviar el règim jurídic de l’hospital i permetre l’entrada de la gestió privada. Una fórmula que ja funciona a Sant Pau i que segons aquest col·lectiu genera irregularitat en la gestió i l’administració. Durant la jornada de dimecres se celebraran xerrades i assemblees en què la plantilla podrà decidir convertir la tancada en indefinida.

Vall d'Hebron: Tancada de 24 hores

El personal de l’Hospital Vall d’Hebron farà una tancada de 24 hores al vestíbul del centre des de les 9 h d’aquest dimecres fins a les 9 h de dijous, 13 de desembre. La jornada arrencarà amb una xocolatada assemblea al vestíbul del centre sanitari. Al llarg del dia es faran activitats com un taller de pancartes, la lectura d’un manifest i més assemblees.

L'Hospital Parc Taulí de Sabadell

Des de dilluns es va sumar a la tancada indefinida. Els empleats del Taulí van decidit començar la tancada indefinida en assemblea perquè no volen renovar el pla d'austeritat que van acordar amb l'empresa i que han complert durant els últims dos anys. Els 3.500 treballadors ja s'han reduït el sou i també els dies festius i no volen assumir noves retallades de cara al 2013. Avui faran una cadena humana a les 13h, i a les 14h celebraran una assemblea.

L'Hospital comarcal de l'Alt Penedès a Vilafranca

El comitè d'empresa de l'Hospital comarcal de l'Alt Penedès va anunciar que els treballadors del centre havien decidit  secundar la jornada de protestes d'avui. Per aquest motiu, els treballadors del centre penedesenc faran assemblees, xerrades, projecció d'audiovisual i la jornada finalitzarà amb una acampada davant de l'hospital.

Sant Pau segueix amb la tancada

Dençà el passat 28 de novembre,  continua la tancada a l'hospital de Sant Pau de Barcelona. Per a aquest dimecres, preparen una concentració al vestíbul, a les 14.30 h, i després faran una acció de protesta a les portes del centre. Cap a les 19h, hi ha prevista una xerrada de la Plataforma d'Afectats per les Retallades Sanitàries amb la presència de Carlos Jiménez Villarejo. La plataforma explicarà la querella criminal que va presentar contra Boi Ruiz. A més a més, es realitzaran les assemblees habituals de matí i tarda.

Altres centres hospitalaris se sumen a la jornada de protestes

L'hospital Joan XXIII de Tarragona, l'hospital Verge Cinta de Tortosa, Girona, l'hospital de Granollers i l'hospital Hospital de Can Ruti, a Badalona. 


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid