Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sanitat
Els treballladors de l'Hospital de Sant Pau continuen la tancada indefinida

Representants sindicals del centre han mantingut contactes amb les plantilles dels hospitals Vall d'Hebron i Clínic perquè s'afegeixin al tancament indefinit.

05/12/2012 Res-pública

Fa una setmana que els treballadors de l'Hospital de Sant Pau acampen al vestíbul per protestar contra les retallades, el copagament i en defensa de la salut pública. A més, denuncien que els han tret la paga de Nadal, com als empleats públics, tot i que el centre depèn d'una fundació privada.

Els treballdors asseguren que, des de l’abril de 2011, els ajustos han comportat el tancament de 84 llits i que això ha comportat que les urgències se saturin i es donin altes de manera precipitada.

També protesten contra les retallades salarials aplicades des del juny de 2010, com la retirada del fons socials i dels ajuts per a la llar d’infants. A més, no cobraran la paga extra del nadal, una mesura que s’aplica als treballadors públics, tot i que en el seu cas es tracta d’una fundació privada.

En les properes setmanes, altres centres com l’Hospital Vall d’Hebron o el Clínic podrien fer també tancades. De moment, el Comitè d’Empresa de l’Hospital Clínic ha convocat concentracions aquesta setmana en torns de matí i tarda.

La CUP se solidaritza amb la tancada

Des del juny de 2010 que aquest centre privat però d’ús públic (XHUP) ha estat aplicant retallades en el seu pressupost, fet que repercuteix directament sobre la qualitat en l’assistència, segons informa la CUP.

La formació també assenyala que el procés de retallades i desmantellament dels serveis públics també s’ha focalitzat sobre els treballadors del centre. Des del mateix 2010, la Direcció del centre ha estat realitzant EROs encoberts sobre aquells treballadors eventuals, que es calcula que representaven quasi un terç del conjunt. Molts d’ells han vist finalitzats els seus contractes sense possibilitat de continuïtat.

Alhora, els treballadors fixes han vist reduït els seus salaris progressivament i s’ha vist augmentat de forma alarmant la rati entre professionals i pacients a nivells insostenibles.

L’últim atac, puntualitza la CUP, "ha estat l’acomiadament de 4 treballadors que tenien una vinculació d’entre 2 i 6 anys al centre, i que ha estat motivada per una voluntat de la Direcció d’Infermeria “d’exemplarització” davant el conjunt de treballadors".

Per a la formació independentista, "aquesta suma de retallades al sistema sanitari públic i d’agressions als seus treballadors, s’emmarca en una dinàmica general del Govern de la Generalitat d’aplicar polítiques privatitzadores amb l’objectiu de desmantellar el sector públic i l’estat del benestar, en benefici de les mútues privades".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid